Beskæftiger sig med mennesker, der økonomisk snyder deres partnere

2
Beskæftiger sig med mennesker, der økonomisk snyder deres partnere

Pengemilepæle: Hvad en partner kan betragte som en økonomisk utroskab, bliver måske ikke engang set som sådan af den anden person

Artiklens indhold

I en igangværende serie udforsker Financial Post personlige økonomispørgsmål knyttet til livets store milepæle, fra at blive gift til pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

Ideelt set havde man en samtale eller samtaler med deres nærmeste om økonomisk planlægning, før de forpligtede sig til et liv sammen. Hvor mange af pengene er dine, hvor mange er deres, og hvad I begge deler, er alt sammen afgørende at finde ud af, før du er et par år efter “Jeg gør det.” Alligevel kan der nogle gange, på trods af begge parters bedste indsats, forekomme økonomisk utroskab.

Artiklens indhold

Økonomisk utroskab er ikke nødvendigvis begrænset til kun par, men det opstår, når én person i en gruppe med samlet økonomi lyver om alt for store indkøb eller skjult gæld. I e-mail-alderen er det nemmere end nogensinde at skjule gæld. Men at nærme sig sådanne samtaler fra enten den økonomiske libertine eller partneren i mørkets synspunkt er så hårdt som nogensinde.

Reklame

Artiklens indhold

“Hvert individ på planeten har en anden oplevelse med penge,” sagde Aileen Miziolek, en certificeret finansiel planlægger hos Family Business Consulting Group. “Hvis folk ikke er selvbevidste (om den oplevelse), kan de sabotere sig selv i deres forhold og ikke rigtig engang indse, hvad de laver.”

Mizioleks erfaring er, at nogle af de mest almindelige årsager til økonomisk utroskab er frygt, såsom frygt for ikke at have nok, at komme fra en mindre velhavende baggrund end deres ægtefælle eller en allerede eksisterende mangel på tillid til forholdet. Indimellem er det så simpelt som mangel på finansiel viden.

Nogle gange er årsagen dog mindre kompliceret: forholdet mangler de nødvendige strukturer.

Reklame

Artiklens indhold

“En person kan være okay med en løs struktur, en anden person kan have brug for (en detaljeret) struktur for at forstå, hvordan de klarer sig med at nå deres mål,” sagde Miziolek. “Begge mennesker skal være opmærksomme på deres egne strukturer, og begge mennesker skal være opmærksomme på hinandens og sætte de rigtige strukturer på plads for at hjælpe dem med at få succes.”

Til den ansvarlige for utroskaben anbefaler Miziolek at spørge sig selv, hvorfor de er bange for at tage en samtale om penge med deres partner, før de begår synden.

Et svar kan være forlegenhed, noget privatøkonomisk forfatter Kelley Keehn sagde, er en rød tråd i samtaler om økonomisk utroskab, som hun har været fortrolig med.

“Det er vreden, frustrationen over at skulle forklare sig selv, det er flovheden ved at skulle skjule købet, men de føler sig stadig berettigede i købet,” sagde hun. “En meget slags barn-forælder (forhold).”

Reklame

Artiklens indhold

Ideelt set er begge partnere så åbne som muligt, når de diskuterer tidligere eller nuværende utroskaber. Men da penge aldrig kun handler om penge, kan der være behov for hjælp udefra såsom en finansiel rådgiver eller endda en parterapeut til at komme forbi indiskretionen.

Hvad den ene partner kan betragte som en økonomisk utroskab, bliver måske ikke engang set som sådan af den anden person, hvilket forståeligt nok kan komplicere tanken om, at begge skal stole på hinanden for at træffe gode økonomiske beslutninger.

Reklame

Artiklens indhold

Der er også en gråzone mellem utroskab og ærgrelse, sagde Keehn. Noget som at hemmeligt bestille Uber Eats på arbejde hver dag i et stykke tid, bryder måske ikke nogen streng aftale, et par har, men det ville være rimeligt for den anden partner at blive “lidt ked af det” på bekostning. Den nemmeste måde at undgå disse faldgruber på er at hash out dine individuelle og partnere økonomiske behov.

Samtidig kan der være fremtidige nødsituationer, der berettiger til øjeblikkelige udgifter. Det er selvfølgelig en dårlig idé at holde disse begivenheder hemmelige for din kæreste, men der er også en ideel måde at håndtere dem på.

“Du kan bare blive ved med at fokusere samtalen til: ‘Nå, jeg gjorde mit bedste med den information, jeg havde, hvad ville du have, at jeg skulle gøre i fremtiden? Hvis du var i min situation, hvad ville du så have gjort?” sagde Keehn. “Jeg tror også, at noget selvtilgivelse er vigtigt, velvidende at du gjorde det bedste, du kunne med den information, du havde.”

Spørgsmålet om, hvorvidt par er i stand til at vende tilbage fra en økonomisk utroskab, når de først er blevet opdaget, afhænger virkelig af den pågældende overtrædelse. Det betyder noget, hvad hver enkelt anser for at være utroskab og omstændighederne omkring det. Alle forhold har en bue, og nogle gange kan én begivenhed afslutte det hele.

“Jeg tror, ​​det afhænger af graden af ​​den økonomiske utroskab, hvor længe det varede, og hvor meget af et chok det var for den anden person,” sagde Keehn. “Det kan helt sikkert afslutte et forhold.”

Finansiel Post

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply