Canadiere, der finder pensionering, er ikke alt, det skal være: undersøgelse

0
Canadiere, der finder pensionering, er ikke alt, det skal være: undersøgelse

Sun Life konstaterer, at 23 procent af pensionisterne beskriver deres livsstil efter ansættelsen som sparsommelig

Artiklens indhold

Næsten tre ud af fire pensionister (72 procent) siger, at pensionering ikke er, hvad de havde forventet – og ikke på en god måde, ifølge en ny Sun Life Financial Inc.-undersøgelse, der udgives tirsdag.

Reklame

Artiklens indhold

2019 Sun Life Barometer, baseret på en Ipsos online meningsmåling, fandt ud af, at mange canadiere ikke ser ud til at være økonomisk forberedte til pensionering, hvor 23 procent af pensionisterne beskriver deres livsstil som en sparsommelig livsstil, der involverer “at følge et stramt budget og afstå fra fra at bruge penge på ikke-væsentlige ting.”

Hvis det ikke lyder som meget sjovt, så overvej det dystrere alternativ: næsten halvdelen af ​​de arbejdende canadiere (44 procent) forventer, at de stadig vil være fuldtidsbeskæftiget i en alder af 66. Blandt de “sparsommelige” pensionister arbejder stadig efter den traditionelle pensionsalderen, siger 65 procent, at det er fordi, de skal arbejde for pengene, snarere end fordi de nyder det.

Reklame

Artiklens indhold

Alt dette ser ud til at være et rationelt svar på den længe etablerede frygt for, at pensionister løber tør for penge, længe før de løber tør for livet. Syvogfyrre procent stadig i arbejdsstyrken mener, at der er en “alvorlig risiko for, at de kan overleve deres pensionsopsparing”, hvor Sun Life konstaterer, at tre ud af fire arbejdende canadiere ikke har en økonomisk plan.

Dette er andet år for undersøgelsen, men dette års udgave har et større fokus på pensionister, sagde Sun Life Canadas præsident Jacques Goulet i et interview. Han var heller ikke overrasket over resultaterne, som var baseret på en meningsmåling blandt 2.151 beskæftigede canadiere i alderen 20 til 64 og 750 pensionister i alderen 55 til 80 år.

Undersøgelsen ser også ud til at afspejle den nuværende situation for pensioner og pensionsopsparing her i landet. Der har længe været en enorm og voksende kløft mellem pensionsberedskabet for de heldige få med inflationsindekserede ydelsesbaserede pensioner (typisk statsansatte, fagforeningsmedlemmer og politikere) og de mange i den private sektor, der mangler sådanne planer.

Reklame

Artiklens indhold

Sidstnævnte skal spare op og investere i arbejdsgiversponsorerede bidragsdefinerede pensioner (DC), gruppe-RRSP’er eller individuelle RRSP’er. Som Goulet udtrykker det, “overdrager arbejdsgivere ansvaret på enkeltpersoners skuldre” ved i virkeligheden at få medarbejderne til at “påtage sig garantien om lang levetid.”

“Men det er ikke en let opgave at opnå økonomisk sikkerhed,” tilføjede Goulet.

Arbejdsgivere får i realiteten ansatte til at ‘påtage sig garanti for lang levetid’

Jacques Goulet, præsident for Sun Life Canada

Med renter på minimale niveauer og fast på “lavere i længere tid”, er sidstnævnte gruppe tvunget til at påtage sig mere aktiemarkedsrisiko og dens medfølgende bekymringer. Tilføj en stigende levetid, og det er ikke underligt, at en almindelig reaktion er at arbejde længere og være sparsommelig, da disse faktorer er under ens personlige kontrol.

Canadiere efterlader op til 4 milliarder dollars i besparelser ved ikke at drage fordel af de “gratis penge”, der er til rådighed med arbejdsgivere, der matcher DC-bidrag (ofte 50 cents ekstra for hver 1 dollar ansatte, der sættes ind), sagde Goulet.

Reklame

Artiklens indhold

Hvad værre er, er der en tredje gruppe af totalt uforberedte canadiere, som hverken har arbejdsgiverpension eller sparer op i RRSP’er eller TFSA’er. De vil have lidt mere end offentlige programmer, såsom CPP og OAS, tilgængelige allerede i alderen 60 og 65, men i de tilfælde ville de være bedre stillet til at udskyde ydelserne til 70 og fortsætte med at arbejde og spare (i hvert fald i TFSA’er.)

Det er en gruppe, undersøgelsen forsøgte at nå frem til, sagde Goulet – de “47 procent (der) er i alvorlig risiko”, hvoraf mange ikke forstår begrebet forventet levetid og undervurderer opgavens kompleksitet.

“For de fleste canadiere er det svært nok at styre den daglige økonomi, endsige at bekymre sig om planlægning og opsparing til fremtiden,” sagde Goulet.

Med hensyn til midlet, opfordrer Sun Life de uforberedte til at søge “holistisk” personlig økonomisk rådgivning, tage de gratis matchende dollars, hvis de kan, og til at budgettere og planlægge, når det er muligt for at vende “små skridt til store spring.”

Jonathan Chevreau er grundlægger af Financial Independence Hub, forfatter til Findependence Day og medforfatter af Victory Lap Retirement. Han kan kontaktes på [email protected]


Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply