Canadiere lever længere, og det ændrer den økonomiske ligning for pensionering

1
Canadiere lever længere, og det ændrer den økonomiske ligning for pensionering

World Economic Forum foreslår, at canadiere i dag vil overleve deres pensionsopsparing med mere end 10 år

Artiklens indhold

Gennem vores karriere drømmer vi alle indimellem om den dag, vi går på pension og forestiller os, hvordan vores liv vil se ud dengang. Uanset om vi rejser rundt i verden eller nyder tiden med vores kære, er pensionering – og at have fleksibiliteten til at gøre, hvad vi vil, når vi vil – noget, vi bør kunne se frem til.

Reklame

Artiklens indhold

Selvom det er spændende, kan det være en skræmmende proces at planlægge det liv, vi gerne vil leve. Uanset vores individuelle mål, er der mange variabler at overvinde, når vi planlægger økonomien for fremtiden, såsom skiftet fra traditionelle karriereveje mod koncertøkonomien, fokus på at samle erfaringer gennem hele livet eller blive gift og få børn senere.

At bestemme, hvornår man skal “udbetale” med tilstrækkelig opsparing til at holde og leve komfortabelt gennem pensionering er ikke en let bedrift. I dag er en af ​​de mest belastende udfordringer, der ofte udelades af samtalen, virkningen af ​​ændringen i den gennemsnitlige levetid. Ifølge Statistics Canada vil den gennemsnitlige canadier i dag leve indtil 82 års alderen, hvor antallet af hundredåringer – dem, der når 100 år – fortsætter med at vokse.

Reklame

Artiklens indhold

Med længere forventet levetid kommer behovet for at være mere opmærksom på økonomien op til og efter pensionering. Canadiere er nødt til at arbejde sammen med finansielle rådgivere og/eller arbejdsgivere for at etablere en plan, der ruster dem til et sundt økonomisk fodfæste, når de går på pension, samtidig med at de lever komfortabelt hele deres liv. Uden en effektiv plan risikerer enkeltpersoner at leve længere end deres opsparing. World Economic Forum foreslår, at canadiere i dag vil overleve deres pensionsopsparing med mere end 10 år.

Reklame

Artiklens indhold

Canadiere overlever pensionsopsparing

Længere forventet levealder er nutidens nye virkelighed og er en tendens, der forventes at fortsætte i den nærmeste fremtid. En nylig undersøgelse foretaget af UK-baserede forskere, offentliggjort i The Lancet, projekterer, at canadiere født i 2030 vil leve længere end tidligere generationer; en pige født i 2030 forventes at leve til 87 år og en dreng til 84 år – sammenlignet med henholdsvis 84 år for kvinder og 79 år for mænd i 2010.

Der er allerede en afbrydelse mellem det beløb, som canadierne sparer i dag, og den nødvendige økonomi for at leve den pension, der engang var drømt om – især hvis en person går på førtidspension. Selv hvis en canadier går på pension som 65-årig – den alder, hvor en person er berettiget til Canadas pensionsordning – og lever indtil 90, vil de reelt skulle leve af opsparing i yderligere 25 år af deres liv, en udsigt som mange ikke er forberedte på.

Reklame

Artiklens indhold

Det er tydeligt, at den traditionelle livscyklus og definition af økonomisk succes, der var fremherskende for baby boomer-generationen, ikke længere gælder, og vores rådgivning, tilgang, produkter og uddannelse har ikke bevæget sig hurtigt nok mod denne nye virkelighed.

Det skiftende billede af pensionering

I dag ændrer det sig, hvordan pensioneringen rent faktisk ser ud. Uanset situation, om det er resultatet af et økonomisk behov, eller fordi individer er sundere senere i livet, er gradvis pensionering en stigende tendens. Mange canadiere, der nærmer sig pensionering, vælger at reducere deres arbejdsbyrde til en deltidsstilling, begynde at konsultere eller finde et nyt job med færre skift om ugen.

Separat ændrer den lineære karakter af vores karriere sig. Flere canadiere vælger at tage mere fri i løbet af deres karriere – eller i mellem karriereskift – for at tilbringe tid med familien, rejse eller forfølge andre interesser. Selvom dette kan udgøre en udfordring for pensionsopsparingen, kan det også tage presset af førtidspensioneringen.

Reklame

Artiklens indhold

Et hul, teknologi kan udfylde

I Canada er en af ​​hovedårsagerne til, at vi oplever problemer med finansiel forståelse, på grund af mangel på værktøjer til rådighed for enkeltpersoner til at styre deres økonomi.

Vi bruger automatisering i mange andre områder af vores daglige liv for at forbedre vores oplevelse (f.eks. GPS til at navigere på vores rejser), men er ikke forsynet med de samme muligheder for økonomiske beslutninger. Der er i dag et betydeligt fokus på automatisering af beslutningstagning, mens vi sparer op i akkumuleringsfaserne, med mindre fokus på dekumulationsperioden – eller hvordan opsparing bruges under pensionering.

Canada har meget at lære af andre lande, der effektivt bruger den avancerede indsamling af data til at støtte enkeltpersoner til at træffe smartere økonomiske beslutninger. I Det Forenede Kongerige tillader nogle arbejdsgivere nu deres ansatte at tilmelde sig lønbesparelsesmuligheder, der automatisk justerer, hvor meget eller hvor deres opsparing går, baseret på den enkeltes valg. Gennem denne mulighed er arbejdsgivere i stand til bedre at støtte deres medarbejdere gennem målrettet meddelelser og on-demand finansiel uddannelse, der passer til den enkeltes livsfase.

Reklame

Artiklens indhold

I Canada er nogle organisationer begyndt at overveje livsstils- og investeringsmodelleringsværktøjer, der giver upartisk støtte omkring en persons tolerance, samtidig med at de giver en skatteeffektiv handlingsplan, såsom valg af investeringsmuligheder med lavere rentegebyrer. Selvom det er et skridt i den rigtige retning, er der et hul i de værktøjer, der er tilgængelige for den bredere offentlighed, som giver tilpasset, datadrevet støtte til en persons økonomiske behov.

Det er klart, at der ikke er nogen enkel løsning på pensionsopsparing, men en ting, vi ved med sikkerhed, er, at det kræver øget efterspørgsel at drive forandring. For at styre økonomien med succes, bør enkeltpersoner forstå de dekumulationsmuligheder, der er tilgængelige for dem, hvordan deres penge bliver fordelt, og hvad der sker med deres opsparing, når de går på pension. Hvis canadiere i fællesskab kommunikerer disse behov, vil vi være et skridt tættere på finansiel forståelse for alle.

Kate MacDonald er senior vicepræsident og leder af Ontario-regionen, og Philip Mullen er vicepræsident og leder af pensionsløsninger for det vestlige Canada hos Morneau Shepell.

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply