COVID-19 tvinger folk til at gøre status over deres liv – og deres økonomiske mål ændrer sig

2
COVID-19 tvinger folk til at gøre status over deres liv – og deres økonomiske mål ændrer sig

Ted Rechtshaffen: Her er tolv ting, der kan påvirke en økonomisk plan

Artiklens indhold

Jeg fyldte for nylig 50. Det er måske ikke så stort et år som 60 for økonomisk planlægning, men som alle milepælsfødselsdage, får det dig til at stoppe op og tænke på det liv, der fik dig hertil, og livet forude.

Reklame

Artiklens indhold

Hvilke ændringer ønsker du at foretage, hvis nogen? Hvad vil du bygge videre på? Hvad kan du undvære? Hvad skal ændres, hvis du bedre vil nå dine nuværende og langsigtede mål?

I planlægningsverdenen taler vi også om store livsbegivenheder som en tid til at oprette eller opdatere en økonomisk plan. Disse begivenheder vil typisk omfatte pensionering, arbejdsløshed, ægteskab, skilsmisse, betydelig arv, en stor og uventet økonomisk udgift, alvorlig sygdom eller et dødsfald i familien.

Hvor passer en pandemi ind i alt dette? Selvom det er muligt, at denne mærkelige tid i vores verden også kan falde sammen med en af ​​de store livsbegivenheder, ser det ud til, at COVID-19 bringer sin egen livsspejling til en stor procentdel af mennesker. Jeg kalder det COVIDflecting. Dette er justeringen af ​​mål, værdier og planer baseret på det, vi oplever i dag.

Reklame

Artiklens indhold

Ligesom mange ting med COVID, er det svært at vide, hvad der virkelig vil ændre sig på lang sigt, og hvad der blot ændres, indtil vi kan gå tilbage til ‘normalen’. Baseret på, hvad jeg læser og hører fra folk, er her tolv punkter, der kan påvirke en finansiel plan, som er kommet fra folks COVID-fleksion:

Ejendom: Vil jeg blive i byen? Vil jeg bo i en ejerlejlighed? Har jeg brug for mere eller anden plads for at kunne arbejde hjemmefra? Vil jeg stadig eje fast ejendom i USA?

Reklame

Artiklens indhold

Arbejde generelt: Vil jeg blive ved med at gøre det, jeg laver i dag? Er min branche ved at falde fra hinanden, og skal jeg prøve at finde en bedre løsning? Vil jeg gå på pension tidligere og nyde livet? Skal jeg arbejde længere, da min indkomst bliver ramt, hvem ved hvor længe?

Ældrepleje: Vil jeg blive i mit hjem så længe som muligt? Skal jeg flytte tættere på familien? Skal familien flytte tættere på mig? Har jeg råd til at blive i mit hjem med plejehjem? Hvor gerne vil jeg undgå et alderdomshjem eller langtidspleje? Hvor meget er jeg klar over, at jeg ikke vil være i stand til at regne med familie og har brug for ekstern pleje?

Rejse: Vil din rejse skifte til flere indenlandske destinationer? Måske vil rejser undgå visse lande, men føre dig længere væk? Måske vil de planlagte rejseudgifter falde langt, da du bare ønsker at blive mere hjemme? Måske vil rejsetypen ændre sig, da du ønsker at bo ét sted i længere perioder og færre rejser af krydstogtskibstypen? Hvad er de økonomiske konsekvenser af alle disse?

Reklame

Artiklens indhold

Underholdning: Vil vi holde os til en mindre gruppe af familie og venner? Vil vi ikke længere være trygge ved at gå til store begivenheder med tusindvis af mennesker? Bliver vores underholdningsverden mindre?

Familie og ejendom: Tænker du mere på, hvilken arv du vil efterlade? Har dit syn på familie ændret sig? Føler du dig tættere på eller længere fra dine børn? Er dit mål at overlade mere til børn end før? Hvis det er tilfældet, kan brugen af ​​livsforsikring og dit samlede forbrug ændre sig.

Uddannelse: Vil vores uddannelsesomkostninger for vores børn, børnebørn og oldebørn ændre sig? Vil vores familier være mere villige til at bruge ekstra penge på private skoler og private læringsprogrammer – givet en nedskæring på andre udgifter?

Reklame

Artiklens indhold

Kæledyr: Før holdt vi af med kæledyr på grund af det ekstra ansvar og ønskede ikke, at kæledyr skulle holde vores rejse tilbage. Nu vil vi måske have kæledyr? Nu, måske med mere landdistrikter og mindre ejerlejligheder, ønsker vi en bred vifte af kæledyr. Dette kan være en væsentlig ny udgift.

Støtte andre: Med en foranderlig og muligvis kæmpende økonomi kan der være et større behov for økonomisk at støtte andre familiemedlemmer. Hvem kan have brug for hjælpen, og hvor meget skal vi sætte af til dette?

Sundhedspleje og lang levetid: Vil vi have større sundhedsudfordringer, hvis vi har haft og kommer os over COVID? Vil det mindske vores levetid?

Skatter: Hvis økonomien holdes sammen af ​​offentlige udgifter, hvem skal så i sidste ende betale for det hele? Skal jeg planlægge at betale mere i skat og modtage mindre fra regeringen i fremtiden?

Reklame

Artiklens indhold

Hvor meget skal jeg bruge?: Hele denne ting kan have fået mig til at stille spørgsmålstegn ved, hvor meget jeg har brug for en dyr livsstil? Måske er et enklere liv et sikrere liv og et lykkeligere liv? Måske har jeg ikke brug for nær så mange penge til min fremtid, som jeg troede?

I 2009 oplevede vores virksomhed en stor stigning i finansiel planlægning, da folk kom ud af en finanskrise og bekymrede sig om deres økonomiske fremtid. Lige i øjeblikket er de fleste mennesker lidt mindre bekymrede for deres økonomiske fremtid, fordi de har travlt med at gentænke hele deres fremtid, og hvordan den kan ændre sig.

Må det være meningsfuldt for dig, mens du laver din personlige COVIDflecting.

Ted Rechtshaffen, MBA, CFP, CIM, er præsident og formuerådgiver hos TriDelta Financial, et boutique-formueforvaltningsfirma med fokus på investeringsrådgivning og ejendomsplanlægning. Du kan se deres seneste webinarer om investering, COVID og skat på www.tridelta.ca/webinars

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply