Fem rigdomsopbyggende ideer i en tid med lav rente og potentielt højere skattesatser

1
Fem rigdomsopbyggende ideer i en tid med lav rente og potentielt højere skattesatser

For at udnytte disse muligheder ser Ted Rechtshaffen på hele det finansielle billede – investeringer, skat, gæld, fast ejendom og forsikring

Artiklens indhold

At tage et øjebliksbillede af verden kan nogle gange præsentere ideer, der er særligt værdifulde baseret på det nuværende miljø.

Reklame

Artiklens indhold

Vi kan godt lide at se på hele det økonomiske billede – investeringer, skat, gæld, fast ejendom og forsikring – når vi gør dette, da det kan kræve at kombinere et par discipliner for at skabe en formueopbygningsmulighed.

I dag er de vigtigste underliggende temaer: meget lave renter; risikoen for stigende skattesatser, især kapitalgevinstskat; og endnu en mulighed for at drage fordel af en eventuel global efterspørgselsopsving

Med alt det i tankerne er her de fem rigdomsopbyggende ideer, du skal overveje.

Gennemstrømningsaktier og specialiserede gennemstrømningsaktier

I en nøddeskal drager gennemstrømningsaktier fordel af føderale og nogle gange provinsielle skattefradrag, der understøtter udforskning og udvikling. De fungerer særligt godt for personer med skattepligtig indkomst på mere end $250.000 og for dem, der ønsker at yde større ($25.000 plus) velgørende donationer.

Reklame

Artiklens indhold

Nettoresultaterne af gennemstrømningsaktier er generelt meget positive efter skat, men de afløser også mange kursgevinster på grund af den måde, de er opbygget for enkeltpersoner. Alt dette er indregnet, men hvis kapitalgevinstskatten stiger i 2022, vil det helt sikkert svække fordelene ved personlige gennemstrømningsaktier i fremtiden. Men hvis du tilfældigvis bærer kapitaltab, er gennemstrømningsaktier en endnu mere overbevisende investering, selvom din indkomst er mindre end $250.000.

En svaghed ved traditionelle gennemstrømningsaktier er, at du skal holde på en mineaktie i en periode, som du måske ikke ønsker at tage på. For at løse det problem er der specialiserede gennemstrømningsaktier, der giver dig mulighed for at sælge aktierne med det samme med tab, men det eliminerer alle ubekendte og investeringsrisiko. Som et resultat ved du for en krone, hvilken fordel du vil modtage ved at købe gennemstrømningsaktier i forhold til ikke at gøre det. På grund af potentielle stigninger i kapitalgevinstskattesatserne i 2022, kan 2021 være det sidste, bedste år for denne type strategi.

Reklame

Artiklens indhold

Lån penge for at skabe indkomst

Hvis du låner penge for at generere indkomst, er låneomkostningerne for disse fonde fradragsberettigede. Hvis du låner penge på en boligkreditlinje, kan du muligvis få en rente på prime eller 2,45 pct. Hvis du låser et femårigt realkreditlån, kan kursen ligge på omkring 1,35 procent for et variabelt realkreditlån og 2,2 procent for et fast.

Hvis du er i skatteklassen på 50 procent og bruger disse midler til at generere indkomst, er dine låneomkostninger efter skat 50 procent mindre end angivet ovenfor. På det billigste kan dine låneomkostninger efter skat være omkring 0,67 pct. Spørgsmålet er, om du mener, at du kan tjene mere end 0,67 procent efter skat på disse lånte penge?

Midlerne kan bruges til at købe en indkomstejendom, måske en ejerlejlighed eller duplex, der kan lejes ud. Midlerne kan bruges til at investere i en række aktier, ejendomsindkomstfonde, foretrukne aktier og realkreditinvesteringsselskaber, som har et årligt afkast på fem procent eller mere. I nogle tilfælde kan indkomsten være skattemæssigt foretrukket.

Reklame

Artiklens indhold

Ingen af ​​disse investeringer er uden nogle risici, men når forhindringsraten kun er 0,67 procent, eller endda 1,67 procent, er oddsene for at opbygge en formue med bankens penge bestemt i din favør.

Investering i energi og finansielle tjenesteydelser

To sektorer, der har været undervurderet i et stykke tid ud fra et investeringsperspektiv, er energi (old school energy) og finansielle tjenesteydelser. Disse sektorer har allerede haft en meget solid aktiemarkedsvækst i løbet af det seneste år, men vi tror, ​​der er mere vækst forude, især da nogle har trukket sig tilbage i løbet af de seneste par måneder.

Fra et energiperspektiv er selv en stor spiller som Suncor Energy Inc. overbevisende: det forventes at få sin femte kvartalsvise indtjening i træk; den handles omkring $24, men var $31 for blot syv uger siden; det har et forward-pris-til-indtjening-forhold på 9,4 fra 24 i sommeren 2018; det har et udbytte på 3,4 procent, og det giver sig udslag i en udbetalingsprocent på kun 32 procent, hvilket tyder på, at en udbyttestigning er meget mulig; aktien ramte 51 dollars i juli 2018, hvor den gennemsnitlige oliepris for det år var 61,34 dollar, og aktiekursen er nu omkring 24 dollar, når olien er 68,50 dollar.

Reklame

Artiklens indhold

Fra et finansielt serviceperspektiv er Manulife Financial Corp. en virksomhed, der har præsteret dårligere i et stykke tid. Det handler i det lave $24-interval og har ikke været en stor aktie i de sidste dusin år. Når det er sagt, er der et par ting, der går for det.

Den har et forward-kurs-til-indtjening-forhold på kun 7,5, et udbytte på 4,7 procent og en udbetalingsprocent på kun 35 procent. Selskabet har også en ret god rekord med at hæve udbytte, så det ville ikke være en overraskelse at se en udbyttestigning i det kommende år. Det bør også nyde godt af en post-lockdown-økonomi af både dødeligheds- og invaliditetsårsager på forsikringssiden, samt af en generel rentestigning, hvilket burde gavne dens nettorenteindtægter.

Reklame

Artiklens indhold

Selvom Manulife ikke gør en masse prisstigninger, vil et udbytte på 4,7 procent, der sandsynligvis vil stige over tid, helt sikkert dække over et par regninger eller dine 1,35 procent til 2,45 procents låneomkostninger at investere i aktien.

Begge disse aktier udbetaler canadisk udbytte. I Ontario, hvis din nettoindkomst er $200.000, vil din skattesats på disse udbytter være 32,1 procent. Men hvis din nettoindkomst er $40.000, vil din skattesats være nul. Dette fører til den næste idé.

Optagelse af ægtefællelån

I Canada kan du give penge til voksne uden nogen skattemæssig indvirkning eller tilbageskrivning til dig. Undtagelsen er, hvis midlerne går til din ægtefælle, da regeringen ønsker at undgå at skubbe skattepligtig indkomst til en ægtefælle med en meget lavere indkomst.

Reklame

Artiklens indhold

Når det er sagt, kan du lave et ægtefællelån. Dette er et anfordringslån, som til enhver tid kan betales tilbage. Regeringen fastsætter, hvad der er kendt som den foreskrevne rentesats på lånetidspunktet. I dag er den sats på et rekordlavt niveau på én pct.

Der er to måder at virkelig få gavn af et ægtefællelån. Den første er, når den ene ægtefælle er i et meget højere skatteniveau end den anden på grund af arbejdsindkomst. Du ville derefter låne penge til ægtefællen med lav indkomst fra ægtefællen med høj indkomst, og få midlerne investeret i ægtefællens navn.

Ægtefællen med lav indkomst skal betale (og indberette) rentebetalingen på én procent til ægtefællen med højere indkomst, men det beløb kan gøres op meget hurtigt, når den ene ægtefælle betaler en skattesats på nul på canadisk udbytte og den anden ville betale 32 pct.

Reklame

Artiklens indhold

Den anden måde, det fungerer på, er, hvis du er pensioneret, og af forskellige årsager ender den ene ægtefælle med at have væsentligt flere ikke-registrerede investeringer i deres navn, eller når selskabsudbytte kun skal betales til den højere indkomstægtefælle. Det kunne være fra en arv eller blot års indkomst, hvor midlerne kun blev holdt i deres navn.

For nogle indkomstkilder, såsom pensioner og registrerede pensionsindkomstfonde (RRIF’er), kan indkomsten deles 50/50. Men i denne situation vil du gerne bruge et ægtefællelån for bedre at balancere indkomsten.

Reklame

Artiklens indhold

Brug af livsforsikring i et selskab at minimere skatterne

Denne er lidt mere kompliceret, men det er en af ​​vores foretrukne skatteminimeringsstrategier. Kort sagt, hvis nogen har eller vil have betydelige investeringer i et aktivt selskab eller et holdingselskab, er en af ​​de store udfordringer at få penge ud i skat effektivt. Ved at bruge livsforsikring til en del af formuen har vi haft situationer, hvor den enkelte vil være mindst 100 procent bedre stillet efter skat af forsikringsprovenuet end ikke at bruge forsikringen, uanset om personen dør om fem år, 25 år eller 50 år.

Hvad dette kan betyde, er, at hvis forsikringsprovenuet efter skat, der kommer ud af selskabet efter 25 år, er 1 million USD, svarer det efter skat til at investere midlerne med 5,5 procent om året i 25 år (i stedet for at sætte de samme midler ind). til livsforsikring) ville være mindre end $500.000.

Reklame

Artiklens indhold

Husk endelig altid, at renten bevæger sig, sektorer går ind og ud af fordel, og skattereglerne udvikler sig. Disse ændringer betyder, at der altid er måder at se på det nuværende landskab og finde måder at drage fordel af. I dag er endnu en af ​​de dage, og disse fem strategier ser særligt gode ud i øjeblikket.

Ted Rechtshaffen, MBA, CFP, CIM, er præsident og formuerådgiver hos TriDelta Financial, et boutique-formueforvaltningsfirma med fokus på investeringsrådgivning og ejendomsplanlægning. Du kan kontakte Ted direkte på [email protected] .

____________________________________________________________

Hvis du kan lide denne historie, tilmeld dig FP Investor Newsletter.

____________________________________________________________

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply