FP forklarer: Hvordan måltidsfonde kan hjælpe dig med at ramme pensionisttilværelsen

1
FP forklarer: Hvordan måltidsfonde kan hjælpe dig med at ramme pensionisttilværelsen

Måltidsfonde er en simpel investeringsmulighed, der gør det nemt for dig at spare og investere. Men skal alle eje en? Her er fordele og ulemper

Artiklens indhold

Af Julie Cazzin, med Allan Norman

Reklame

Artiklens indhold

Du har sandsynligvis hørt om måltidsfonde (TDF’er) og spekulerede på, hvad de er, og om de skulle være en del af din portefølje.

Grundlæggende er de designet til enkelhed, en én-fonds løsning, så alle har en succesfuld investeringsoplevelse.

Din TDF-investering vil blive forvaltet af en porteføljeforvalter, som ud fra visse kriterier vil udvælge og overvåge individuelle investeringer og vedligeholde den passende blanding af aktier og obligationer samt et specifikt geografisk mix. De vil også justere blandingen af ​​aktier og obligationer, efterhånden som du bliver ældre.

Artiklens indhold

Ordet “glidesti” forbindes ofte med TDF’er, og det er en god måde at visualisere en sådan fond i aktion: du glider ind i pension ligesom et jetfly, der kommer ind til en landing. Sagt på en anden måde er det meget som en investeringskøreplan, der tager nogen fra en startdato til et slutmål. Ja, det kunne være pensionering, men det kan også være dit barns universitetsuddannelse eller et andet mål.

Reklame

Artiklens indhold

Konceptet er enkelt. Der er tid til at komme sig over eventuelle investeringsuheld eller volatilitet, når du er ung med mange arbejdsår foran dig. Når du nærmer dig pensionering, har du ikke den samme genopretningstid, og din portefølje skifter gradvist fra et mix med høj aktie/lav obligation til et mix med lavere aktier/højere obligationer.

Denne gradvise automatiserede ændring af investeringsmix (aktiv) gør TDF’er værd at overveje for ethvert investeringsmål med en fast tidshorisont, såsom en registreret uddannelsesopsparingsplan (RESP) eller opsparing til pension.

De fleste TDF-fonde er mærket med akronymer som TDF 2035, TDF 2040, TDF 2045. Dette er så du bare skal vælge din planlagte pensionsdato og derefter investere i den tilsvarende fond. Hvis du for eksempel går på pension i 2040, skal du vælge TDF 2040 som dit investeringsvalg.

Reklame

Artiklens indhold

Hvis din pensionsdato er 2042, ville du vælge enten TDF 2040 eller TDF 2045 baseret på din tolerance for risiko eller udsving. TDF 2040 er den mere konservative fond, fordi pensionsdatoen er tidligere.

Du behøver selvfølgelig ikke følge den tilsigtede konvention, og du kan vælge den TDF, du mener passer bedst til dine forhold.

Ligesom andre investeringsfonde og børshandlede fonde vil TDF’er adskille sig mellem virksomheder med hensyn til gebyrer, investeringsstile (aktive/passive), blandingen mellem aktier og obligationer og endda hældningen af ​​glidebanen. Det er alt sammen ting, du skal overveje, hvis du vil se længere end det grundlæggende koncept.

Sandsynligvis er de to største argumenter mod TDF’er centreret omkring beslutninger om aktivallokering og porteføljestørrelsens effekt på afkastet.

Reklame

Artiklens indhold

For det første kan en traditionel aktivallokering for en pensionsportefølje være ligeligt opdelt mellem aktier og obligationer, men det giver måske ikke mening for alle porteføljer.

Forestil dig, at du enten har en $100.000-portefølje eller en $1-million-portefølje med et behov for at trække $50.000 om året. Dette er et ekstremt eksempel, men det sker.

Porteføljen på $100.000 bør formentlig udelukkende være obligationer eller kontanter. Har din portefølje på 1 million USD brug for 500.000 USD i obligationer? Det giver dig omkring 10 års indkomst ($50.000 gange 10 år) beskyttet mod markedsvolatilitet. Hvis du er konservativ, er det måske perfekt, men du vil måske ikke have så meget i obligationer, hvis du er lidt mere aggressiv.

Det andet argument mod TDF’er har at gøre med porteføljestørrelseseffekten og dens indvirkning på afkastet. Yngre mennesker med en mindre konto har et højere afkastpotentiale med en højere egenkapitalkomponent. Efterhånden som du bliver ældre, og din portefølje bliver større, falder dit potentielle afkast, når du tilføjer obligationer.

Reklame

Artiklens indhold

Dette er nemmere at forstå, hvis du forestiller dig ikke at ændre dit investeringsmix. En portefølje på 10.000 dollars, der tjener 10 procent, tjener 1.000 dollars, mens en portefølje på 1 million dollars, der tjener 10 procent, tjener 100.000 dollars.

Det er blevet hævdet, at en TDF kan flytte for hurtigt til obligationer og som et resultat opgive indtjening. Det kommer tilbage til dine mål og komfortniveau med investering.

Der er nogle få investeringsselskaber, der tilbyder TDF’er til enkeltpersoner, men størstedelen af ​​TDF’er tilbydes inden for arbejdsstedets bidragsordninger.

Reklame

Artiklens indhold

Som nævnt i begyndelsen tilbyder TDF’er en forenklet investeringsstrategi designet til at blive indstillet til autopilot og kan være en god mulighed for nogle mennesker. Men anerkend, at de ikke tager højde for dine livsstilsmål, andre investeringer og andre indtægtskilder, så det er bedst at tænke over, hvordan de kan passe ind i din overordnede plan, før du køber.

Hvis du er interesseret i disse fonde, er det værd at tale med din rådgiver for bedre at forstå præcis, hvordan de passer ind i din langsigtede investerings- og pensionsordning.

Finansiel Post

Allan Norman, M.Sc., CFP, CIM, RWM, er både en honorar-certificeret finansiel planlægger hos Atlantis Financial Inc. og en fuldt licenseret investeringsrådgiver hos Aligned Capital Partners Inc. Han kan kontaktes på www.atlantisfinancial.ca eller [email protected] Denne kommentar er givet som en generel informationskilde og er kun beregnet til canadiske indbyggere.

____________________________________________________________

For flere historier som denne, Tilmelde til FP Investors nyhedsbrev.

__________________________________________________________________

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply