Hvordan de store partiers foreslåede skatteændringer vil påvirke din pengepung

1
Hvordan de store partiers foreslåede skatteændringer vil påvirke din pengepung

Her er et kort kig på nogle af de skattepolitikker, der er annonceret af de liberale, konservative og NDP

Artiklens indhold

De forbundspartilederes debatter er nu bag os, og forbundsvalget er lidt over en uge væk, så hvad bedre tidspunkt til at tage et kort kig på et par af de skattepolitikker, som hvert af de tre store partier har annonceret? Lad os dykke ned.

Reklame

Artiklens indhold

Liberale

Første boligopsparingskonto: De liberale planlægger at indføre en ny skattefri First Home Savings Account for at hjælpe yngre canadiere med at få hurtigere råd til en udbetaling. Denne skatteforetrukne konto ville kombinere funktioner fra både den registrerede pensionsopsparing (RRSP) og den skattefrie opsparingskonto (TFSA), eller, som den liberale platform beskriver det, “Skattefri ind, skattefri ud.”

Kontoen ville tillade canadiere under 40 år at spare op til $40.000 til deres første hjem. Ligesom et RRSP-bidrag ville midlerne, der blev bidraget til kontoen, generere et skattefradrag, hvilket giver en kvalificeret person mulighed for effektivt at bidrage med op til $40.000 af deres indkomst før skat til den nye plan.

Pengene kan sammensætte og vokse skattefrit inde i planen, indtil du trækker op til et maksimum på $40.000, skattefrit. Der ville ikke være noget krav om at tilbagebetale det, i modsætning til beløb, der er trukket fra den nuværende boligkøberplan. Denne plan giver kvalificerede personer mulighed for at hæve op til $35.000 skattefrit fra deres RRSP for at købe et første hjem, men tilbagetrækningen skal generelt tilbagebetales over 15 år.

Reklame

Artiklens indhold

Hvis midlerne på den foreslåede nye konto ikke bruges til et boligkøb inden 40-års alderen, konverteres de tilbage til normal RRSP-opsparing.

Skattefradrag for boligkøbere og flergenerationsrenoveringer: Venstre lover også at fordoble boligkøbernes kredit, hvilket giver førstegangsboligkøbere mulighed for at kræve en ikke-refunderbar kredit, når de køber bolig. De ville fordoble beløbet til $10.000, fra $5.000, hvilket med 15 procent ville være i alt $1.500 beregnet til at hjælpe med at betale de ekstra omkostninger ved at købe et hjem, herunder lukkeomkostninger, advokatomkostninger, overførselsskatter og inspektioner.

De liberale vil også indføre en ny skattefradrag for renovering af boliger for at hjælpe familier med at tilføje en sekundær enhed til deres hjem til et umiddelbart eller udvidet familiemedlem. Familier ville være i stand til at kræve en skattefradrag på 15 procent for op til $50.000 i renoverings- og byggeomkostninger, hvilket sparer skatter på op til $7.500.

Reklame

Artiklens indhold

Udgifter til hjemmekontor: Til sidst, for dem af os, der stadig arbejder hjemmefra som følge af pandemien, lover de liberale at udvide den forenklede metode til beregning af udgifter til arbejdsplads hjemmefra i yderligere to år (til 2022) og øge det maksimale fradragsbeløb til $500 (fra $400).

Konservative

Forbedret Canada Workers Benefit: Canada Workers Benefit (CWB) er et refunderbart skattefradrag, der supplerer indtjeningen for ansatte med lav og beskeden indkomst. I henhold til de nuværende regler vokser CWB med 26 cent for hver dollar af “arbejdsindkomst” (generelt beskæftigelse og erhvervsindkomst) på over $3.000, op til en maksimal ret på $1.395 for enkeltpersoner (uden forsørgere) eller $2.403 for familier ( par og enlige forældre). Ydelsen reduceres derefter med 12 procent af nettoindkomsten ud over $13.194 for enlige personer uden forsørgerpligt eller $17.522 for familier.

Reklame

Artiklens indhold

De konservative lover at fordoble CWB, hvilket ville have den største indvirkning på canadiere med lavere indkomst. Under det reviderede program vil en person, der tjener $14.000 pr. års beskæftigelsesindkomst, modtage $2.800 CWB om året (op fra $1.400). En familie med en samlet indkomst på $23.000 ville modtage $5.000.

Reducerede skattebøder: Regelmæssige læsere vil være meget fortrolige med nogle af de hårde skattestraffe, som Canada Revenue Agency opkræver, når det kommer til ting som uskyldige RRSP- eller TFSA-overbidrag. De Konservative lover at revidere CRA’s sanktioner, så førstegangsproblemer eller fejl kun får mindre bøder, med stigende sværhedsgrad for gentagne lovovertrædere.

GST ferie: Hvis de bliver valgt, lover de konservative en månedlang GST-ferie på et tidspunkt i efteråret. I løbet af denne måned ville alle køb foretaget i detailbutikker være skattefrie, en foranstaltning designet “for at hjælpe familier og … vores hårdt ramte detailbutikker med at komme sig.”

Reklame

Artiklens indhold

Øget udbetalingskvote: Et af kravene i vores skattelovgivning er, at registrerede velgørende organisationer skal bruge et minimumsbeløb hvert år på deres egne velgørende programmer eller på gaver til andre velgørende organisationer. Dette påkrævede forbrug er kendt som udbetalingskvoten (DQ) og er baseret på fair markedsværdien (gennemsnit over en 24-måneders periode) af en velgørende organisations ejendom, såsom fast ejendom eller investeringer, der ikke bruges til velgørende aktiviteter eller administration. I øjeblikket er DQ for canadiske velgørende organisationer sat til 3,5 pct.

For at øge donationer til velgørende formål ville de konservative øge DQ for velgørende fonde til 7,5 procent, et skridt, der betød “at låse op for milliarder af dollars opbygget skattefrit i fonde og sætte disse penge i arbejde for at hjælpe canadierne.”

Reklame

Artiklens indhold

NDP

Forøg kapitalgevinstskatten: I dag er kun 50 procent af kursgevinsten skattepligtig, når investeringer sælges med fortjeneste på en ikke-registreret konto. NDP-platformen ville øge denne sats til 75 procent, hvilket partiet hævder ville “gøre vores skattesystem mere retfærdigt og sikre, at de rigeste individer betaler deres rimelige andel.” Individer, der er bekymrede over en potentiel stigning i kapitalgevinst-inkluderingsraten, kan ønske sig at vente på resultaterne af valget, før der træffes nogen specifik handling, såsom at realisere påløbne gevinster i dag.

Reklame

Artiklens indhold

Øg topsatsen: Den nuværende øverste føderale skatteramme på 33 procent giver en indkomst på mere end $216.511. NDP-platformen har denne sats stigende med to procentpoint til 35 pct. Dette ville bringe den øverste kombinerede marginale skattesats, inklusive både de føderale og provinsielle komponenter, til cirka 55,5 procent i British Columbia, Ontario og Quebec, mens Nova Scotias vil være 56 procent.

Det virker usandsynligt, at NDP vil få nok støtte til at danne den næste regering, men partiets politikker kan være relevante, hvis deres støtte skulle være nødvendig for at styrke en mindretalsregering.

Jamie Golombek, CPA, CA, CFP, CLU, TEP er administrerende direktør, Tax & Estate Planning hos CIBC Private Wealth Management i Toronto. [email protected]
____________________________________________________________

Hvis du kan lide denne historie, tilmeld dig FP Investor Newsletter.

____________________________________________________________

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply