‘Katastøst’: Seniorer står over for dobbelt trussel fra pandemi, da pensionsporteføljer væltes af markeder i uro

1
‘Katastøst’: Seniorer står over for dobbelt trussel fra pandemi, da pensionsporteføljer væltes af markeder i uro

Negative afkast på et tidspunkt med hævninger betyder, at pensionister risikerer at løbe tør for penge

Artiklens indhold

Aktiemarkedsnedturen udløst af den nye coronavirus-pandemi lægger yderligere stress på canadiske pensionister, som kan stå over for et tocifret hit på deres pensionskonti oven på de helbredstrusler, som virussen udgør.

Artiklens indhold

“Negative afkast for investorer i en periode, hvor der foretages udbetalinger fra de underliggende investeringer … øger risikoen for, at de løber tør for penge under pensionering,” sagde John Natale, chef for skatte-, pensions- og ejendomsplanlægningstjenester hos Manulife Investment Management. “Dette er selvfølgelig et katastrofalt resultat.”

I onsdags anså Verdenssundhedsorganisationen den hurtige spredning af COVID-19, som har vist sig særligt dødelig for ældre ofre, for en global pandemi. Samme dag krydsede Canadas hovedaktieindeks, S&P/TSX-sammensætningen, ind i bjørnemarkedets territorium, hvilket betyder, at det var faldet 20 procent fra det seneste højdepunkt. Så torsdag faldt det yderligere 12 pct.

Artiklens indhold

I modsætning til yngre investorer, som måske har årtier til at inddrive sådanne tab, skal de, der er pensionerede og lever af kapitalen og indkomsten fra deres investeringer, enten skære i deres leveomkostninger eller finde andre indtægtskilder, hvis det overhovedet er muligt, sagde Natale.

For eksempel, hvis en 75-årig havde $500.000, de planlagde at leve for i 10 år med en sats på $50.000, ville et fald på 20 procent i kapital reducere den årlige indkomst med $10.000 til $40.000.

Der er også implikationer for udbetalinger fra registrerede pensionsindkomstfonde eller RRIF’er, skatteudskydelsesinvesteringsinstrumenter, der har minimum årlige udbetalinger efter 71 år. Minimumsudbetalinger beregnes i begyndelsen af ​​januar, i dette tilfælde før markederne begyndte at tumle.

Artiklens indhold

“Dette er et meget stort skud. Det er en slags hidtil uset,” sagde Tara Benham, national skatteleder hos Grant Thornton LLP.

“Når markederne falder væsentligt – som de har gjort for sent – bliver pensionsfondens samlede værdi ramt meget hårdere af disse tilbagetrækninger.”

En bekymring er, at de investeringer, der ligger til grund for en tilbagetrækning på $40.000 bestemt i januar, og som udløser en skattebetaling på $12.000, kun ville være $30.000 værd i dag, hvilket ville have udløst skat på kun $9.000.

“Der er i det væsentlige en forudbetaling af den skat,” sagde Benham.

Pensionister behøver ikke at trække pengene ud før udgangen af ​​året, og de kan vælge at vente på dem i håb om, at markederne vender tilbage inden da, sagde hun.

“På den anden side, hvis den krystalkugle var forkert, og markederne faldt yderligere, så kan pensionisten finde på at ønske, at de havde taget deres tilbagetrækning tidligere,” sagde Benham.

Hun sagde, at der er potentiale for den føderale regering til at træde ind, som den gjorde en gang før i 2015, da den tillod nogle genbidrag til RRIF’er. Ottawa kunne vælge at gøre det samme denne gang eller at reducere det beløb, som seniorer skal hæve.

“Det er noget, de kunne annoncere i budgettet eller noget, de gør som en del af det, de gør nu … som en del af pandemien,” sagde Benham.

“Hvis markederne ikke genopretter sig inden december, kan det have en betydelig indvirkning på nogens portefølje.”

Finansiel Post

• E-mail: [email protected] | Twitter:

lignende indlæg

Leave a Reply