Nye regler øger den økonomiske beskyttelse for seniorer, men det kan være en vanskelig proces at få dem til at tilmelde sig

2
Nye regler øger den økonomiske beskyttelse for seniorer, men det kan være en vanskelig proces at få dem til at tilmelde sig

CSA introducerer betroede kontakter, midlertidige tilbageholdelser af transaktioner for seniorer og investorer med nedsat mental kapacitet

Artiklens indhold

Canadian Securities Administrators (CSA) har indført et krav om, at finansielle rådgivere over hele landet skal give mere tilsyn for seniorer og investorer med nedsat mental kapacitet. Dette fremhæver vigtige spørgsmål for pensionister, personer med aldrende forældre eller andre udsatte familiemedlemmer og den finansielle industri – hvoraf nogle ikke behandles af de nye bestemmelser.

Reklame

Artiklens indhold

Den 15. juli foretog den regulerende organisation, der harmoniserede Canadas provins- og territoriale værdipapirtilsynsmyndigheder, ændringer til National Instrument 31-103 relateret til kunderelationer og forretningsaktiviteter for de fleste canadiske finansielle rådgivere fra og med 2022. Ifølge CSA vil ændringerne “forstærke beskyttelsen af ældre og sårbare klienter ved at give registranter værktøjer og vejledning til at løse problemer med økonomisk udnyttelse og nedsat mental kapacitet.”

De to vigtigste ændringer er indførelsen af ​​en betroet kontaktperson (TCP) og midlertidige tilbageholdelser af transaktioner. TCP’et vil kræve, at rådgivere forsøger at indhente kontaktoplysninger til et familiemedlem, en ven eller en anden betroet part for at advare, hvis de har bekymringer om en investors evne til at træffe økonomiske beslutninger eller om deres udnyttelse. Den midlertidige tilbageholdelsespolitik giver dem mulighed for at forsinke en overførsel eller udbetaling fra en investeringskonto.

Reklame

Artiklens indhold

Den betroede kontaktperson vil ikke være obligatorisk for at åbne eller vedligeholde en investeringskonto, og der er heller ikke en aldersgrænse, hvor TCP’et træder i kraft. Ændringerne kan overvejende gælde for seniorer, men alle på enhver alder, der har en mental kapacitetsrisiko, er inkluderet.

Næsten 18 procent af canadierne er 65 år eller ældre, og denne kohorte kontrollerer omkring 39 procent af ikke-pensionsmæssige finansielle aktiver. Den aldrende baby boomer-befolkning gør denne regulering vigtig, men risikerer også at støde ældre finansielle forbrugere. Det rejser også spørgsmål om andre situationer, der sætter seniorer i fare, og nogle af måderne at hjælpe på.

Omkring 47 procent af seniorhusstandene ledes af enlige seniorer, og mere end to tredjedele af dem er kvinder. Senior kvinder – især dem uden børn – kan være mindre tilbøjelige til at have en logisk betroet kontaktperson som en ægtefælle eller et barn. Enlige seniorers søskende og venner er sandsynligvis også af samme alder. Niecer eller nevøer kunne være gode betroede kontakter, men den største udfordring for rådgivere vil måske være at starte en betroet kontaktdiskussion med en aldrende klient uden at fornærme dem.

Reklame

Artiklens indhold

Ontario Securities Commission (OSC) lavede et randomiseret kontrolforsøg og fandt ud af, at brug af adfærdsvidenskab øgede sandsynligheden for, at en senior ville udpege en TCP med 23 procent. Nøgleelementerne, der hjalp, var at fremsætte en erklæring om udbredelsen af ​​svindel, at sige, at de fleste mennesker støtter TCP-konceptet, og at kræve, at nogen træffer et aktivt valg om en TCP. Det aktive valg krævede, at en investor skulle vælge mellem enten at udpege eller ikke udpege en betroet kontaktperson og vælge den ene eller den anden.

Der har været en stigning i selvstyret investering i de senere år, så en lavere andel af canadierne har rådgivere end tidligere. På trods af nogle af fordelene ved lavere handelskommissioner, adgang til gør-det-selv-investeringsplatforme og stigningen i børshandlede fonde, mangler gør-det-selv-seniorinvestorer noget af den beskyttelse, som CSA-ændringerne giver rådgivne investorer. En Leger-undersøgelse fra 2020 for OSC viste også, at 27 procent af investorer, der har hovedparten af ​​deres investeringer hos en rådgiver, også har en sekundær selvstyret konto.

Reklame

Artiklens indhold

Selvstyrende mæglerselskaber kunne overveje algoritmer til at identificere konti med udiversificerede beholdninger, hyppig handel eller store hævninger for investorer, der begynder i en vis alder. De kunne automatisk sendes en simpel formular som den, der blev brugt i OSC-prøven. Dette rejser imidlertid spørgsmålet om forskelsbehandling baseret på alder for en investor, der har besluttet, at de ønsker at stå alene til at investere på egen hånd i første omgang.

Rådgivere og folk med aldrende familiemedlemmer bør spørge seniorer om DIY-investeringskonti. Når det er sagt, risikerer rådgivere at blive beskyldt for at forsøge at samle flere aktiver, og familiemedlemmer risikerer at blive kritiseret for at overskride.

En anden overvejelse er den betydelige ejendomsformue, der ejes af seniorer. Canadian Real Estate Association (CREA) rapporterer, at de nationale boligpriser år over år steg med næsten 26 procent i juni. Hjem egenkapital kreditlinjer og omvendte realkreditlån gør det muligt for en boligejer at låne mod deres hjem egenkapital. Provenuet fra et ejendomssalg kan blive eksponeret, når det først er omdannet til kontanter på en bankkonto. Dette understreger vigtigheden af, at banker, ejendoms- og realkreditindustrien og familiemedlemmer hjælper med at afbøde den økonomiske udnyttelse af ældre boligejere.

Reklame

Artiklens indhold

CSA-ændringerne har modtaget støtte fra den finansielle industri, men forbrugerbeskyttelsen kan udvides. Det meste af industrien har modsat sig en tillidsstandard for finansielle rådgivere i Canada, som ville kræve, at de sætter deres kunders bedste interesser først. I stedet hersker en egnethedsstandard, hvor rådgivere generelt er forpligtet til at yde rådgivning og produkter, der blot er egnede, som er vag og varierende. Resultatet er, at seniorer ikke nødvendigvis er beskyttet af rådgivning fra rådgivere, som selv kan være en risiko for ældre og udsatte klienter.

Reklame

Artiklens indhold

En tillidsstandard kunne give mere tilsyn for seniorer med rådgivere såvel som andre forbrugere af finansiel rådgivning for at reducere de sårbarheder, som alle canadiere står over for med deres økonomi. De fleste rådgivere gør helt sikkert ret ved deres kunder, men hvis forbrugerne ikke kan stole fuldt ud på finansiel rådgivning til finansielle rådgivere, hvem kan de så stole på?

Der er mange måder, hvorpå sårbare mennesker kan få deres aktiver i fare, og yderligere skridt, der kan være nødvendige for at beskytte dem. Retningslinjer som dem fra CSA, der gælder for finansielle rådgivere, er et positivt skridt og kunne udvides til at give tilsyn af alle fra banktællere til andre fagfolk, der arbejder med seniorer.

Jason Heath er en Certified Financial Planner (CFP) hos Objective Financial Partners Inc. i Toronto, Ontario. Han sælger ingen som helst finansielle produkter.

____________________________________________________________

Hvis du kunne lide denne historie, kan du tilmelde dig mere i FP Investors nyhedsbrev.

____________________________________________________________

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply