Omvendt realkreditforretning blomstrer i Canada, da seniorer bruger deres egenkapital til at betale gæld

0
Omvendt realkreditforretning blomstrer i Canada, da seniorer bruger deres egenkapital til at betale gæld

Canadas største omvendte realkreditlångiver havde rekordoprindelse sidste år

Artiklens indhold

Canadas største omvendte realkreditudlåner postede rekordoprindelse sidste år, med faktorer som forsvindende pensioner på arbejdspladsen og strenge stresstests for lån, der skubbede seniorer til at udnytte deres egenkapital for at betale gæld og finansiere deres pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

“Seniorer optager nu mere gæld til pensionering, og det er temmelig svært at forvalte med en fast indkomst,” sagde Steven Ranson, administrerende direktør for HomeEquity Bank, som skabte en rekordstor $820 millioner i omvendte realkreditlån i 2019, op fra $767 millioner om året tidligere og 309 millioner dollars for fem år siden.

Et omvendt realkreditlån giver typisk en højere årlig rente end et traditionelt realkreditlån – den nuværende femårige faste rente hos HomeEquity er 5,59 procent – men der betales ikke, før boligejeren sælger huset eller dør, og lånet er tilbagebetalt af deres ejendom.

Reklame

Artiklens indhold

Den kvalificerende alder for et sådant arrangement er 55, men Ranson sagde, at bankens gennemsnitlige kunde ville være i begyndelsen af ​​halvfjerdserne. Han tilføjede, at mellem 30 og 40 procent af forretningen kommer fra folk, der betaler af på gæld, såsom et konventionelt realkreditlån eller penge, der skylder en kreditlinje.

Lejlighedsvis bliver boligkapital endda tappet for at betale kreditkortregninger, sagde han og tilføjede, at hans team havde hørt fra seniorer, at de vender sig til omvendte realkreditlån, fordi nye føderale stresstest gør det svært at sikre en kreditlinje mod deres hjem. .

Mens nogle måske er foruroliget over den tendens, der får seniorer til at finansiere deres liv ved at tære på aktiver, der typisk ville være blevet overladt til børn af en tidligere generation, har boomet resulteret i, at HomeEquity Bank samler en portefølje på omkring 4 milliarder dollars i omvendte realkreditlån .

Reklame

Artiklens indhold

Långiveren dyppede en tå i at sælge et bundt af omvendte realkreditlån til en anden finansiel institution sidste år – $75 millioner værd – for at generere midler til at yde endnu flere lån.

Ranson sagde, at han har til hensigt at arrangere en større transaktion i første halvdel af dette år for at fortsætte med at øge efterspørgslen, som han håber vil hjælpe med at skabe mindst 900 millioner dollars i nye omvendte realkreditlån i 2020.

Den aldrende befolknings voksende appetit på at bruge egenkapital til at finansiere deres penge- og gældsbehov bekræftes af de seneste tal fra Office of Superintendent of Financial Institutions, som viser, at reverse realkreditlån var tæt på at tredobles i løbet af de seneste fem år. Omvendte realkreditlån i Canada lå på 3,92 milliarder dollars i oktober, op fra 1,35 milliarder dollars i samme måned af 2014.

Reklame

Artiklens indhold

Tendenserne har også trukket konkurrence for HomeEquity Bank, som havde feltet stort set for sig selv i årevis. Equitable Bank, et alternativt realkreditinstitut, der allerede havde udvidet med netbank og højforrentede opsparingskonti, har netop afsluttet sit andet år i omvendt realkreditforretning.

Andrew Moor, administrerende direktør for Equitable, fortalte Financial Post, at hans virksomheds portefølje er vokset til omkring $20 millioner, en stigning på 540 procent alene i det sidste år.

Moor sagde, at hans firma gik ind i feltet i tide til at fange den første store bølge af arbejdere, der går på pension uden fordelen af ​​en sikker ydelsesdefineret pension til at finansiere resten af ​​deres liv.

Han sagde, at han tror, ​​at konkurrence vil udvide størrelsen af ​​markedet ved at skabe et miljø, hvor flere muligheder er tilgængelige for at lokke forbrugerne. I sit andet år i branchen, for eksempel, begyndte Equitable at tilbyde lavere priser til kunder, der tager det fulde beløb, som de kvalitet for.

Reklame

Artiklens indhold

“Det er et relativt underudviklet marked her,” sagde Moor i et interview mandag og tilføjede, at han mener, at størrelsen af ​​det canadiske omvendte realkreditmarked kan vokse fire eller fem gange baseret på demografiske tendenser og væksten på mere udviklede markeder med flere spillere, såsom Storbritannien.

Financial Consumer Agency of Canada har ikke vægtet brugen af ​​omvendte realkreditlån, selvom agenturet har bedt långivere om at sikre, at de har klare, enkle oplysninger, der ikke er vildledende i deres aftaler med kunder, ifølge en talsmand.

Agenturet opstiller også fordele og ulemper ved sådanne arrangementer på sin hjemmeside, herunder ekstra omkostninger, der kan være forbundet med omvendte realkreditlån, såsom etablerings- og boligvurderingsgebyrer, juridiske omkostninger og højere renter end et traditionelt realkreditlån. Hjemmesiden advarer også dem, der overvejer et omvendt realkreditlån, om, at egenkapitalen i deres hjem kan falde, da renten på lånet fortsætter med at stige over årene.

Ranson siger, at HomeEquity Bank ikke vil låne mere end 50 procent af egenkapitalen i et hjem med et typisk lån på tættere på 30 procent af værdien, og husejeren beholder enhver værdistigning ud over lånet og renterne.

“Det beløb, du skylder, vil aldrig overstige husets værdi,” sagde han. “Hvis husværdien falder, tager vi det tab… Det er den risiko, vi tager som långiver.”

Finansiel Post

• E-mail: [email protected] | Twitter:

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply