Pengemilepæle: Opsparing til dit barns fremtidige uddannelse uden at sprænge penge

3
Pengemilepæle: Opsparing til dit barns fremtidige uddannelse uden at sprænge penge

Penge opvejer stort set enhver anden bekymring, når der kommer et barn

Artiklens indhold

PENGE MILEPÆLLE: I en løbende serie udforsker Financial Post privatøkonomiske spørgsmål knyttet til livets store milepæle, fra at blive gift til pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

Nybagte forældre er fulde af håb og optimisme for deres barns fremtid: Den fremtid er lys. Deres barn vil være anderledes. Særlig. Vigtig.

Men de samme grunde er, hvorfor forældre er lige så fulde af frygt og tvivl. Særlige og vigtige mennesker har jo brug for en særlig og vigtig uddannelse. Og den uddannelse kan være dyr, hvilket gør nye forældres største frygt til én ting: penge.

Artiklens indhold

Penge opvejer stort set enhver anden bekymring, når der kommer et barn. Hvordan i alverden skal du betale for, at dette barn bliver fodret, påklædt og selvfølgelig uddannet?

Det er grunden til, at mange nybagte forældre starter et dybt dyk i søgemaskinerne om, hvordan man sparer op til et barns uddannelse, selv når deres barn teknisk set stadig er et foster.

Det største problem er at komme med pengene, fordi folk føler sig meget udstrakte. Jeg har tre børn, så jeg ved, at det er meget dyrt,” sagde Jamie Golombek, administrerende direktør for Skat og ejendomsplanlægning hos CIBC Private Wealth.

Reklame

Artiklens indhold

Universitets- og universitetsudgifterne bliver ikke billigere. Undervisning, bøger, mad og boligordninger summer alt sammen til omkring $18.000 til $25.000 om året, ifølge Canadian University Survey Consortium. Hvis du er en millennial med børn, kan det koste $80.000 om året, når de går i skole.

Er det nogensinde for tidligt?

Hvis du er nybagt forælder, uanset om dit barn er født eller stadig i livmoderen, kan du helt sikkert begynde at tage nogle skridt hen imod at spare til deres fremtid. Det burde være en ny forælders førsteprioritet, selvom det er et lille bidrag, sagde Dawn Tam, regional finansplanlægningskonsulent i British Columbia for Royal Bank of Canada.

“At begynde at investere tidligt betyder, at dine penge har mere tid til at arbejde for dig, mens du høster fordelene ved sammensat vækst,” sagde hun. “At starte med selv et lille beløb, der indbetales månedligt, kan have stor indflydelse, når dit barn går på efterskole.”

Reklame

Artiklens indhold

Overvej, at den gennemsnitlige studerende, der forlader en post-gymnasial uddannelse med en bachelorgrad, har omkring $28.000 i studiegæld, ifølge Statistics Canada. Det kan helt sikkert tynge dig, når du prøver at stifte familie.

Så er der et nyt hjem at overveje, hvis du er en for at have en baghave. For mange er dette blevet en drøm snarere end en realitet, især på dagens boligmarked med priserne i vejret.

Oven i det er regninger, bilbetalinger og alle de babyartikler, samt dagpleje i de næste mange år, efterhånden som dit barn vokser. Alt taget i betragtning koster det omkring $13.000 om året at opdrage et barn i disse dage, endnu højere afhængigt af hvor du bor, og om de er i børnepasning.

Nu hvor du er tilstrækkelig bange, er det derfor vigtigt at lægge nogle planer, før du mødes med en finansiel rådgiver for at kortlægge dit eget scenario. Det er aldrig for tidligt at åbne en opsparingskonto til dit barns uddannelse, men du skal ikke lægge hver eneste øre, du har, i det, mens du graver dig i gæld.

Reklame

Artiklens indhold

Start tidligt, start i det små

Og det er nøgleordet: gæld. Gæld har renter, og den interesse forhindrer folk i at lægge mere af deres opsparing til side. Nedbetaling af gæld bør være det første sted, enhver ny forælder bør starte. Lav en plan for at betale det ud, og begynd måske at spare op til dit barns uddannelse ved kun at lægge lidt til side hver måned eller hvert år.

Hvis det bliver en udfordring både at nedbetale gæld og spare penge til dit barn, anbefaler Tam at lægge et budget og finde muligheder som at tage overarbejde for at øge din løn eller at reducere eller fjerne nogle udgifter.

“Som en sidste udvej, hvis de kvalificerer sig, kan nogle forældre vælge at låne penge for at hjælpe deres barn,” sagde hun. “Dette bør dog overvejes nøje for at overveje de potentielle langsigtede konsekvenser for deres egne økonomiske planer. At optage et lån kan for eksempel påvirke pensioneringen.”

Reklame

Artiklens indhold

Få en RESP

Selvom du ikke bidrager meget med det samme, er det stadig en god idé at åbne en registreret uddannelsesopsparingsplan (RESP), samt bruge alle offentlige programmer, der er forbundet med dit barns fremtid.

For eksempel, så snart dit barn er registreret, har nye forældre adgang til Canada Child Benefit (CCB). Dette giver dem op til $6.833 om året, per barn, afhængigt af dit barns alder og din husstandsindkomst. Det kommer hver måned, så du kan helt sikkert bidrage med nogle af disse penge til et barns RESP uden at skade dit budget.

Så drag fordel af Canada Education Savings Grant (CESG). Dette tilskud giver forældre mulighed for at modtage 20 procent af hvert års RESP-bidrag op til $2.500, eller en maksimal $500 bonus pr. barn pr. år. Klarede det ikke et år? Det kan overføres til det næste år, op til en grænse på $7.200 over dit barns levetid, sagde Golombek.

Reklame

Artiklens indhold

“Sikkert for yngre forældre i tyverne og trediverne, ville jeg prioritere RESP over alt andet, fordi regeringen giver dig en gave,” sagde han. “Udover en nødfond, gennem en TFSA (skattefri opsparingskonto), bør RESP være en prioritet nr. 1, hvis eftergymnasial uddannelse er vigtig for dig.”

Hvis du tilfældigvis får penge på vej, skal du ikke bruge dem. Afsæt en del af din bonus, dit barns bedsteforældrechecks eller andet, du har råd til at lægge i RESP. Igen, dette vil ikke skade din husstandsindkomst og hjælper dig med at spare op til dit barns fremtid.

Reklame

Artiklens indhold

Gør det automatisk

I stedet for at stole på din hukommelse til at investere i dit barns fremtid, kan automatiske bidrag være en livredder igen, selvom de er små. Hvis det er dine CCB-betalinger, skal du finde ud af, hvornår disse betalinger kommer ind på din konto, og planlægge dine RESP-bidrag for den dag hver måned. På den måde behøver du aldrig at bekymre dig om at gå glip af et bidrag.

Der er intet som et barn til at sætte din husstand i stand og begynde at spare. Selvom du aldrig har været en stor opsparer, ændrer det ting at få et barn. Men lad ikke disse ændringer skræmme dig.

Det vigtigste er at få nogle råd,” sagde Golombek. “Vi er virkelig store fans af at mødes med en finansiel rådgiver, sætte os ned, tale om hele dit scenarie … og så se på det store billede. Og først når du mødes med den rådgiver, kan de anbefale disse mål og tilpasse disse uddannelsesbesparelser i et månedligt budget.”

Finansiel Post

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply