Pengemilepæle: Sådan gør du din drøm om at eje et hjem til virkelighed i 2022

1
Pengemilepæle: Sådan gør du din drøm om at eje et hjem til virkelighed i 2022

Det kan være muligt, hvis du er villig til at være kreativ, siger eksperter

Artiklens indhold

PENGE MILEPÆLLE: I en løbende serie udforsker Financial Post privatøkonomiske spørgsmål knyttet til livets store milepæle, fra at blive gift til pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

Det har aldrig været sværere at købe et hjem, og det gælder især for millennials.

Denne generation blev født i en recession, forsøgte at komme ind på arbejdsmarkedet under en finanskrise og forsøger nu at slå sig ned og eje et hjem under en økonomisk krise og pandemi.

Du må ikke narre dig selv. Pandemien har bestemt gjort tingene værre for denne gruppe af 25- til 34-årige. Overkommeligheden til boliger i Canada fortsætter med at forværres, hvor boligejerskab nu fylder 46,5 procent af den gennemsnitlige husstands indkomst, ifølge National Bank of Canada.

Artiklens indhold

For at sætte det i perspektiv, anbefales det, at boligejerskab aldrig fylder mere end 25 procent af din indkomst. Men denne situation vil sandsynligvis ikke forsvinde snart, sagde Robert Hogue, seniorøkonom for RBC Economics.

Reklame

Artiklens indhold

“Priserne nogle steder er steget år over år 30 procent og nogle gange 40 procent,” sagde han. “Vi har ikke set den slags lønstigninger, der ville matche stigningen i boligpriserne stort set over hele linjen i Canada.”

Den gennemsnitlige husstandsindkomst for canadiere forbliver omkring $62.000, ifølge Statistics Canada fra 2019. Den gennemsnitlige husstand bruger dog omkring $68.000. Det får det til at virke næsten umuligt at eje et hjem i betragtning af de høje omkostninger ved at bære et realkreditlån plus alle de andre husstandsregninger.

Det er som at blafre i vinden

James McCreath

Men det kan være muligt, hvis du er villig til at være kreativ, sagde James McCreath, en porteføljeforvalter og senior investeringsrådgiver hos BMO Private Wealth.

“Det første skridt er at udarbejde et husstandsbudget, og det giver dig rammerne for, hvad du har råd til, og at granske dine månedlige ind- og udstrømme,” sagde han. “Du kan så begynde at bygge det nedbetalingsredeæg op … det er ikke let, medmindre du har et budget. Det er som at blafre i vinden.”

Reklame

Artiklens indhold

Derfra sagde McCreath, at der er nye måder, unge mennesker kan begynde at lægge kontanter på til en udbetaling. For eksempel er side-hustle blevet mere og mere populært, hvor nogle mennesker udlejer parkeringspladser og lagerenheder, og andre finder et betalende passionsprojekt.

“Folk er virkelig åbne over for disse sidejob,” sagde han. “Skriv en liste ned over dine styrker, og hvor du er interesseret, og jeg tror, ​​der er ubegrænsede muligheder der.”

Men ikke alle har tid eller energi efter arbejde til at starte en ekstra koncert. Der er også skattemæssige konsekvenser, når du åbner en lille virksomhed. I stedet anbefaler Hogue at overveje nutidens arbejde hjemmefra økonomi som en mulighed.

“På grund af arbejde hjemmefra giver det nogle canadiere mulighed for at tænke på andre byer eller markeder for at opnå deres boligejerdrømme,” sagde han. ”Arbejdsgivere er meget mere fleksible. Tiden vil vise, om det er en permanent vej til at blive boligejer, især på markeder, der er meget dyre.”

Reklame

Artiklens indhold

Du kører indtil du kvalificerer dig

Robert Hogue

Men selvom store markeder fortsat er dyre, strømmer millennials og yngre mennesker til dem. Fra 2018 boede og arbejdede omkring 88 procent af millennials i storbyområder, ifølge Pew Research. Dette har skubbet boligejerskab til bagsmækken og øget lejeomkostningerne.

Boligforsyningen forbliver på næsten historisk lavpunkt på næsten alle markeder, ifølge en forskningsrapport fra Hogue, og pandemien har kun gjort det sværere at komme ind på boligmarkedet. Han forventer, at det fortsætter i 2022.

Med det i tankerne anbefaler Hogue, at det kan være på tide at genoverveje dine muligheder, hvis boligejerskab er din drøm. Hvis du ønsker et hjem i centrum af Toronto med en baggård, kan du overveje et rækkehus eller et dobbelthus i stedet for. Eller du kan fortsætte med at køre, indtil du finder et marked, du har råd til.

Reklame

Artiklens indhold

“Du kører, indtil du kvalificerer dig,” sagde han. ”Det vil involvere længere afstande end tidligere. Og nogle bliver nødt til at nøjes med ejerlejlighedslejligheder.”

Hvis du absolut har brug for et hus, er en måde at hjælpe med udbetalingen ved at bruge opsparing, der allerede er tilgængelig for dig. Hvis du er en canadier, der har tilføjet deres registrerede pensionsopsparingsplan (RRSP), kan du bruge op til $35.000 som førstegangskøber af boliger gennem boligkøberplanen. Så har du 15 år til at betale det tilbage, skattefrit.

Denne tilbagebetalingsplan ville også hjælpe med et andet område, hvor millennials kæmper: kredit. At bo hjemme i længere tid end tidligere generationer betyder, at der er færre beviser for, at du betaler dine regninger.

Reklame

Artiklens indhold

“Unge mennesker kan have bilbetalinger, studiegæld, alt sammen i overensstemmelse med lånevilkårene for at opbygge kredit,” sagde Hogue. “Som enhver form for kredit, du har, kreditkort og kreditlinjer, for eksempel, skal du holde dig opdateret på dine betalinger. Betal det af på en ordentlig måde, og det vil formidle til långivere, at du kan regne med.”

Selvfølgelig kan du stadig komme til kort, selv når du har oprettet et budget, opbygget kredit, brugt tilgængelige opsparinger og lagt kontanter til side hver måned. Det er da Hogue og McCreath siger, at det måske er på tide at besøge mor og fars bank.

“Hvis du kommer til dem og siger: ‘Jeg har lagt et budget, jeg har en plan, og jeg er forpligtet til dette og lægger denne mængde besparelser til side’, så viser det bare, at du er meget godt forberedt og samtale vil gå meget lettere, når man beder om penge,” sagde han.

Hvis du stadig ikke har nok, selv efter at du har gennemgået denne øvelse, er det bestemt ikke en fiasko at vælge at leje frem for at eje en bolig. Mange har brug for at blive i centrum for at få job, eller de nyder simpelthen den urbane livsstil. Hvis det er tilfældet, er det bestemt en mulighed at blive ved.

“Der er en kulturel komponent til boligejerskab, som er meget stærk i Nordamerika. Men hvis du kigger rundt i verden, er der ikke så stærkt et skridt hen imod boligejerskab,” sagde Hogue. “Der kan være en vis kulturel udvikling hen imod udlejning … og det er ikke nødvendigvis en form for fiasko.”

Finansiel Post

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply