Pengemilepæle: Sådan håndterer du inflation på en fast indkomst i pension

1
Pengemilepæle: Sådan håndterer du inflation på en fast indkomst i pension

Mere end halvdelen af ​​dem, der nærmer sig pensionsalderen, siger, at de stigende leveomkostninger holdt dem tilbage fra at gå på pension: rapport

Artiklens indhold

PENGE MILEPÆLLE: I en løbende serie udforsker Financial Post privatøkonomiske spørgsmål knyttet til livets store milepæle, fra at blive gift til pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

Forbrugerprisindekset har kørt varmt i otte måneder i træk, nåede et 18-årigt højdepunkt i november og fortsætter med at overgå Bank of Canadas komfortzone, hvilket betyder, at stigende inflation nu er en pensionsrisiko.

Canadierne lægger mærke til det. Mere end halvdelen (56 procent) af dem, der nærmer sig pensionsalderen, sagde, at de stigende leveomkostninger holdt dem tilbage fra at gå på pension, ifølge en rapport fra november fra Fidelity Investments Canada. Inflationen slog andre bekymringer ud, såsom ikke at have sparet nok op og ikke at have planlagt pensionen ordentligt.

Artiklens indhold

“Det er bestemt bekymrende, (pensionister) har ret til at være bekymrede,” sagde Paul Shelestowsky, en senior formuerådgiver hos Meridian Credit Union i Ontarios Niagara-region.

Reklame

Artiklens indhold

Forbrugerprisindekset steg 4,7 procent i november fra et år tidligere, ifølge december-data fra Statistics Canada, drevet af benzin, husly og fødevareprisstigninger. Inflationen oversteg først Bank of Canadas målinterval på mellem én og tre procent i april.

Shelestowsky sagde, at han inddrager to procents inflation i pensionsordninger for sine kunder, i overensstemmelse med bankens foretrukne rækkevidde og den lange tidshorisont, som pensionsplanlægning involverer. Men han opfordrer canadiere, der forbereder sig på at gå på pension, til at revidere deres estimater og erstatte en højere inflationsrate til at stressteste deres planer.

“Vi ved, at … det sandsynligvis vil være fire til seks procent i de næste seks måneder, og det kan komme tilbage i anden halvdel af året,” sagde han. “Men hvis det ikke gør, er du okay? Har du penge nok til at finansiere din pension? Hvis du ikke gør det, skal du enten have mindre indkomst eller jagte højere afkast.”

Reklame

Artiklens indhold

Jason Heath, administrerende direktør for Objective Financial Partners, sagde, at pensionister bør opretholde en “sund aktieeksponering” for at sikre sig mod inflation.

“Det er et virkelig hårdt miljø i øjeblikket for en konservativ pensionist eller en konservativ snart-til-at-være pensionist,” sagde han. “Enhver, der investerer i obligationer, GIC’er og fast indkomst, renterne følger bestemt ikke med inflationsstigninger, især efter at have betalt skat på investeringstilbagetrækninger.”

Energi-, ejendoms- og bankaktier har en tendens til at klare sig særligt godt i inflationsmiljøer, sagde Shelestowsky. Han beskæftiger sig primært med investeringsforeninger og sagde, at han leder efter fondsforvaltere, der besidder kontanter og guld og opkøber energi og bankaktier.

Reklame

Artiklens indhold

Pensionister og dem, der er tæt på pensionering, bør også se nærmere på deres investeringsgebyrer, sagde Heath. Især konservative investorer betaler muligvis højere gebyrer end det afkast, de får fra de mere sikre dele af deres portefølje.

Stigende inflation tilføjer en ny dimension til det meget omdiskuterede emne om, hvorvidt pensionister skal udsætte modtagelsen af ​​deres Canada Pension Plan og alderdomssikring.

Shelestowsky sagde, at svaret kan afhænge af, hvad andre opsparingspensionister har at stole på.

Dem med stabiliteten af ​​en ydelsesdefineret pensionsudbetaling kunne føle sig sikre ved at forsinke CPP-betalinger, mens de, der skal forvalte deres egne penge fra en bidragsdefineret pension, en registreret pensionsopsparing (RRSP) eller en registreret pensionsindkomstfond kan være bedre at starte CPP tidligere for at forlænge levetiden af ​​disse midler.

Reklame

Artiklens indhold

“I et miljø med stigende rente kan du helt sikkert gå igennem dine RRSP’er hurtigere end forventet,” sagde han.

Heath sagde, at mange canadiere kan drage fordel af, hvis de udskyder CPP-betalinger. De vil samlet modtage færre betalinger, men jo længere de venter, jo mere stiger deres månedlige beløb.

Canadiere, der begynder at modtage CPP i en alder af 60, modtager 36 procent mindre om måneden, end de ville, hvis de startede det i en alder af 65, gennemsnitsalderen for pensionering; dem, der udskyder CPP efter 65 år, modtager yderligere 0,7 procent for hver ekstra måned, de udsætter, til en maksimal stigning på 42 procent ved 70 års alderen.

Reklame

Artiklens indhold

”De fleste foretrækker at starte deres pensioner tidligt. Der er en vis tankegang om, ‘hvis jeg ikke starter min pension, er jeg nødt til at tage penge ud af mine investeringer, og det er ikke godt’ eller, ‘jeg har betalt til det her, så jeg vil have det så hurtigt som muligt ,” sagde Heath. “Det kan faktisk være kontraintuitivt, fordi de fleste pensionister ville være bedre stillet at udsætte.”

Heath påpegede, at både CPP og OAS også er statsgaranterede og stiger med leveomkostningerne. CPP’s inflationsjusteringer er baseret på den gennemsnitlige aflæsning af CPI for de 12 måneder frem til 31. oktober i forhold til det foregående år.

“Hvis inflationen er høj, eller du bliver 110, bliver disse pensioner ved med at betale,” sagde han. “Dine investeringer holder måske ikke så længe, ​​så CPP og Old Age Security kan være en fantastisk måde at beskytte sig mod stigninger i leveomkostningerne i forbindelse med pensionering.”

Finansiel Post

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply