Renovering vil sandsynligvis koste dig mindre end at købe et nyt hus, men udgifterne kan hurtigt komme over styr

0
Renovering vil sandsynligvis koste dig mindre end at købe et nyt hus, men udgifterne kan hurtigt komme over styr

Uden ordentlig økonomisk planlægning kan de, der går reno-vejen, finde deres økonomi udtømt

Artiklens indhold

I en igangværende serie udforsker Financial Post personlige økonomispørgsmål knyttet til livets store milepæle, fra at blive gift til pensionering.

Reklame

Artiklens indhold

De fleste af os bruger langt mere tid i vores hjem på grund af pandemi-relaterede restriktioner, hvilket efterlader mange til at spekulere på, om de skal tage fat på en renovering af et hus eller helt ændre landskabet ved at sælge.

Seks ud af 10 boligejere sidste år planlagde at renovere i de næste to år, mens 57 procent mente, at det var et godt tidspunkt at købe på grund af lave renter, ifølge Scotiabank Housing Poll fra 2021. En tredjedel af dem i boligområder (British Columbia, Ontario og Quebec) sagde, at de var på udkig efter at flytte eller købe et hjem uden for byen for at få mere valuta for pengene.

Artiklens indhold

Men eksperter siger, at boligejere bør træde varsomt, før de sælger, fordi renovering stadig kan være mere omkostningseffektiv.

Chander Chaddah, en mægler hos Sutton Group Associates Realty Inc., som har været i ejendomsbranchen i 34 år, sagde, at han altid starter samtaler med potentielle kunder ved at finde ud af, hvorfor de ønsker at sælge i første omgang.

Reklame

Artiklens indhold

“Hvis du bor i en semi og ønsker et parcelhus, eller er ved at reducere, er det én ting,” sagde han. “Men hvis du elsker, hvor du bor og kan lide dine naboer, men har brug for mere beboelig plads, kan det give mening at lave en reno og blive, hvor du er.”

Hvis du elsker, hvor du bor og kan lide dine naboer, men har brug for mere beboelig plads, kan det give mening at lave en reno og blive, hvor du er

Sikker på, renos kan være dyrt, men Chaddah råder folk til at overveje det beløb, de vil bruge på jordoverførselsskatter, ejendomsgebyrer og reparationer, der er nødvendige, hvis de køber.

“Når du tilføjer en anden sal eller afslutter en kælder, tilføjer du egenkapital til dit hjem, og du vil se det sammensatte afkast af denne investering over tid,” sagde han. “Flytteudgifter vil aldrig påløbe værdi.”

Lukning koster en morder

Benjy Katchen, administrerende direktør for Wahi Inc., et nyligt lanceret digitalt ejendomsselskab rettet mod Greater Toronto-området, sagde, at de fleste, der køber et hus, ikke forstår omfanget af deres lukkeomkostninger før 24 til 48 timer før aftalen lukker.

Reklame

Artiklens indhold

“De bliver ofte efterladt for at finde på de ekstra penge,” sagde han.

Denne mangel på gennemsigtighed i købs- og salgsprocessen var drivkraften bag lanceringen af ​​Wahi.

“Vi samler alle de usammenhængende stykker på én digital platform,” sagde Katchen. “Og vi sigter mod at uddanne forbrugerne, så de ved alt, hvad der er at vide, og kan planlægge i overensstemmelse hermed.”

De fleste, der køber et hus, forstår ikke omfanget af deres lukkeomkostninger før 24 til 48 timer før handlen lukker.
De fleste, der køber et hus, forstår ikke omfanget af deres lukkeomkostninger før 24 til 48 timer før handlen lukker. Foto af Gavin Young/Postmedia

For eksempel sagde Katchen, at jordoverførselsskatterne på et hjem i Toronto til en værdi af 1,3 millioner dollars er 47.000 dollars, og ejendomsafgifter kan tage op til fem procent af prisen. (Ejendomme i Toronto er også underlagt den dobbelte jordoverførselsskat sammenlignet med resten af ​​Ontario.)

“Det kunne være $120.000, der vil blive betalt ud af lommen ved et typisk salg,” sagde han.

Reklame

Artiklens indhold

Og det tager heller ikke højde for ejendomsvurderingsgebyrer ($300 til $500), en boliginspektion ($300 til $500), juridiske omkostninger ($1.500 plus), flytteudgifter ($400-plus) og møbler til det nye hjem.

“Min opfattelse er, at man kunne lægge op til det i en renovering og i det mindste være på lige fod,” sagde Katchen.

Men eksperter siger, at det også er vigtigt at tage højde for potentielt højere ejendomsskatter og vedligeholdelsesgebyrer, når man opgraderer til et større hjem.

Hvorfor renos ikke altid er rosenrøde

Uden ordentlig økonomisk planlægning kan de, der går reno-vejen, finde deres økonomi hurtigt udtømt, sagde Alim Dhanji, en senior finansiel planlægger hos CI Assante Wealth Management i Vancouver.

Han råder til, at du sætter dig ned med en betroet finansiel planlægger for at bestemme et klart renoveringsbudget sammen med en sparestrategi for at komme dertil, hvis det er nødvendigt.

Reklame

Artiklens indhold

Dhanji foreslår, at renoveringsmidler sættes ind på et kortsigtet garanteret investeringsbevis eller en højrenteopsparingskonto uden let adgangsgebyrer.

“Hvis du er nødt til at bruge en kreditlinje eller refinansiere for at renovere, vil du være sikker på, at du er i stand til at servicere den gæld på lang sigt,” sagde han. “Og du har altid brug for lidt plads, hvis tingene ikke går efter planen.”

En renovering af hjemmet gik surt for Dhanji, da en af ​​hans entreprenører gik ud på jobbet for at tage en højere betalende en.

“Det er vigtigt at have en kontrakt på plads med din entreprenør og holde mindst 20 procent tilbage som fastholder, så du har en form for udvej, hvis de ikke afslutter jobbet,” sagde han.

I hans tilfælde blev beholderen brugt til at sikre en ny entreprenør, der med succes afsluttede sin reno.

Reklame

Artiklens indhold

I betragtning af, at ingen rigtig ved, hvor boligmarkederne vil gå hen, er renovering eller køb bare for at videresælge en for risikabel bestræbelse i disse dage, tilføjer Dhanji.

“Du skal tænke, kan jeg bo her på lang sigt og styre pengestrømmen på lang sigt, hvis det er nødvendigt?” han sagde.

Frem for alt andet, vær forberedt på at være involveret under hele renoveringen. Selv med en projektleder skal de, der går renoveringsvejen, forberede sig på en stressende og til tider altomfattende proces.

“Jeg fortæller altid mine kunder, der ønsker at renovere, at dette vil være det mest lukrative eller dyre deltidsjob, de nogensinde vil påtage sig,” sagde Chaddah. “Hvis du ikke er engageret i processen, vil der ske fejl og duplikationer, og det er her, udgifterne kommer ud af kontrol.”

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply