Tre måder at flytte dit fokus væk fra det, du mangler, så du kan begynde at nyde en rigelig tankegang

1
Tre måder at flytte dit fokus væk fra det, du mangler, så du kan begynde at nyde en rigelig tankegang

Stop med at bekymre dig om ikke at have nok og fokuser på det, du har

Artiklens indhold

På grund af mit arbejde med finansiel planlægning og pensionsplanlægning hører jeg ofte dette spørgsmål: “Får jeg nok?”

Reklame

Artiklens indhold

Min faglige uddannelse og erfaring har lært mig, at uanset en persons faktiske økonomiske formue, er det et umuligt spørgsmål at besvare.

For det første lever vi i en kultur, hvor vi “aldrig har nok.” Vi er overfølsomme over for alle de ting, vi mangler. Hvor mange gange har du allerede startet din dag med at føle dig bag otte-bolden?

Artiklens indhold

Ikke nok søvn.

Ikke nok kaffe.

Ikke nok solskin.

Ikke nok ferie.

Ikke tid nok.

Vi bruger også en masse af tid på at se på vores naboer og måle det, vi har, i forhold til det, vi tror, ​​de har.

Jeg vil ikke fremstå som uhøflig, men jeg plejer at svare på spørgsmålet med et spørgsmål: “Hvad er nok for dig?”

Hvordan ser og føles det liv, du ønsker, ud? Hvad omfatter det? Hvad er ikke inkluderet? Hvad ville være en bonus? Hvad er vigtigt at du ?

Reklame

Artiklens indhold

Du kan se, hvorfor det er umuligt at sige “nok” er 70 procent af din endelige arbejdsindtjening eller 80 procent af din førtidspension.

Hvis du oplever, at du bekymrer dig om at få nok, anbefaler jeg tre ting, du kan gøre med det samme for at lette bekymringen, flytte dit fokus væk fra det, du mangler, og begynde at nyde en rigelig tankegang.

Fokuser på det du har

“Hvor fokus går, flyder energien,” har den kendte livscoach Tony Robbins sagt. På samme måde: “Det, du sætter pris på, værdsætter,” sagde Lynne Twist i sin bog, The Soul of Money.

At være taknemmelig for det, vi har i livet, giver ikke tid til at dvæle ved alle de ting, vi ikke har. Taknemmelighed kan udfylde de følelsesmæssige tomrum, forbrugerisme ikke kan, og sammenligning vil aldrig. Misforstå mig ikke – ingen dom her – nyd at shoppe. Men hvis du shopper for at udfylde et følelsesmæssigt tomrum, er det tid til at se dybere.

Reklame

Artiklens indhold

Ved hvad du vil

At føle sig rigelig betyder ikke at give op og aldrig stræbe efter noget nyt. Det betyder at forstå, hvad der er vigtigt for dig og vide, at du gør fremskridt hen imod det.

Jeg opfordrer kunder til at udvikle en klar forbrugsplan for at nå deres økonomiske mål. At forblive klar over dine værdier og vision betyder, at du ikke bliver distraheret, når naboerne køber nyt legetøj eller af en Facebook-ven, der ser ud til at være på konstant ferie.

At lave en udgiftsplan er håbefuld, spændende og positiv: du holder dit mål for øje og ser dig selv bevæge dig hen imod det.

Erkend, hvad rigdom er

Rigdom er ikke værd. Du er værdifuld og elsket for dine gaver, talenter og integritet, ikke for din rigdom. Folk huskes ikke for et dollartal, men for hvad de valgte at gøre med deres penge, og det gælder for, om de har lidt eller meget.

Reklame

Artiklens indhold

Tænk på Bill og Melinda Gates Foundation, og de berømtheder, der donerer til bevægelser, de tror på. På samme måde er der den nabo, der altid støtter den lokale fundraising-indsats – 2 eller 5 USD ad gangen – eller et barn, der giver en tredjedel af deres fødselsdagspenge til Humane Society. Disse mennesker ved, at de har nok at give væk på trods af deres forskellige livsstil.

Selvfølgelig er der økonomiske retningslinjer, værktøjer, sund fornuft og tommelfingerregler. Disse giver os et udgangspunkt. Hvordan du sætter retningslinjerne og hvilke værktøjer du bruger afhænger af, hvad der er vigtigt for dig.

Reklame

Artiklens indhold

Hvilke glas-halvtomme tanker finder du snigende, når du tænker på “nok”? Fanger du dig selv i at sammenligne, hvad du har, med hvad andre har? Bruger du meget tid på at bekymre dig om, hvad du mangler? Føler du, at svaret på “nok” ligger i et bestemt dollartal?

Når jeg arbejder med kunder, er vi Start ved at fokusere på det, de har, herunder deres prioriteter, værdier og drømme. Og de får defineret, hvordan deres “nok” ser ud.

Colleen O’Connell-Campbell er formuerådgiver hos RBC Dominion Securities, RBC Wealth Management .

____________________________________________________________

For flere historier som denne, Tilmelde til FP Investors nyhedsbrev.

__________________________________________________________________

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply