Udgifterne til realkreditlån er mindre end inflationen for første gang i 40 år

2
Udgifterne til realkreditlån er mindre end inflationen for første gang i 40 år

Hvorfor du skal bruge fornuftigt på den gratis frokost med realkreditlån. Strategier for købere og ejere

Artiklens indhold

Ingen kan lide at betale mere for deres daglige leveomkostninger, så sidste uges nyhed om julis øjenbrynsløftende inflation på 3,7 procent vakte en del opsigt. Ifølge Statistics Canada var det den største årlige stigning siden oktober 1987.

Reklame

Artiklens indhold

Der har været meget opmærksomhed på de stigende omkostninger til fødevarer eller brugte biler, såvel som i aktier og spekulative aktiver. Men canadiere, der var lige så besat af fast ejendom som alle andre, tog også hensyn til det faktum, at for første gang i over 40 år var omkostningerne ved at have et realkreditlån mindre end inflationsraten.

Artiklens indhold

“Hvis du følger grundlæggende økonomisk logik, så er det nu, du skal få et realkreditlån,” forklarer Ron Butler, en realkreditmægler hos Butler Mortgage Inc., som har kontorer i Ontario, Alberta og BC

Købere kan få et variabelt forrentet realkreditlån til 1,15 procent – omkring en tredjedel af de nuværende inflationsrater, forklarer Butler. For dem, der leder efter lidt mere sikkerhed, er mediandiskonteringsrenten på et femårigt fast realkreditlån 2,45 procent – 125 basispoint lavere end den nuværende inflationsrate.

Reklame

Artiklens indhold

Ved disse kurser kan en låntager finansiere købet af et aktiv af høj værdi til en kurs, der er en tredjedel til to tredjedele lavere end inflationen, og selvom dette aktiv kun stiger med inflationstakten, er du stadig foran, siger Butler.

Men der er ikke noget, der hedder en gratis frokost, bare spørg enhver, der kan huske inflationen og de tocifrede renter i 1970’erne. Og selvom den nuværende økonomiske situation ikke er den samme, som den var i 1970’erne, er der bekymrende ligheder.

Til sidst kommer der et opgør. Det er bare svært at vælge dagen

Ron Butler

For eksempel skabte coronavirus et behov for massive offentlige udgifter. Dette svar drev vareomkostningerne op, fordi det oversvømmede markedspladsen med billige, tilgængelige penge, selv når indtjeningen ikke fulgte med. For at dæmpe inflationen kan pengepolitikken hæve dag-til-dag renterne – hvilket gør det dyrere at låne og i teorien bremse vækstraten.

Reklame

Artiklens indhold

Det er også grunden til, at realkrediteksperter og finansielle planlæggere advarer om potentialet for, at renterne kan stige, med prognoser, der kræver, at den gennemsnitlige femårige faste realkreditrente stiger næsten 300 basispoint til 2,73 procent ved udgangen af ​​2021 og knækker de tre procent. -mærke i 2022.

“I en verden, hvor kurserne stiger, kan vi ikke blive ved med at falde i evighed,” siger Butler. Faktisk mener flertallet af canadiere, at igangværende historiske lavpunkter for renter på realkreditlån, mens det gør realkreditlån billigere at bære, har de faktisk en netto negativ effekt på boligernes overkommelighed. De er faktisk med til at puste boblen op.

Dette gælder især i betragtning af en nyligt offentliggjort undersøgelse af makroøkonomerne Jonathon Hazell, Juan Herreño, Emi Nakamura og Jón Steinsson. Ved at studere historiske prisstigninger fandt økonomerne ud af, at efterspørgselsdrevne stimuli, såsom at oversvømme markedet med nemme penge, var fuldstændig ineffektive til at bremse inflationen. En forhøjelse af renten knuste på den anden side inflationen.

Reklame

Artiklens indhold

“Der er ingen grund til panik for at skynde sig ud og købe et hjem,” siger Butler. “Bank of Canada vil ikke bevidst stige i et tempo, der vil skubbe landet mod konkurs.”

Bank of Canada vil i sidste ende hæve dag-til-dag-renten med 175 basispoint, men denne stigning vil være langsom og gradvis, forklarer CIBC Capital Markets cheføkonom, Avery Shenfeld.

“Vi ved, at Bank of Canada og de amerikanske centralbanker er parate til at leve med det midlertidige pres [of inflation] efterhånden som økonomien kommer sig,” siger Shenfeld. “Ingen har travlt med at slukke for [economic] genopretning.” Indikationer tyder på, at et vedvarende opsving i inflationen er bagt ind i økonomien på dette tidspunkt, men centralbankerne holder stadig fast i deres prognoser om, at det vil aftage.

Reklame

Artiklens indhold

Hvad skal boligejere gøre?

Det nuværende ‘gratis penge’-miljø byder på muligheder. For eksempel bør nuværende låntagere overveje at låse ind til den laveste rente på deres gæld. For eksempel, hvis en boligejer skylder 400.000 USD på et realkreditlån og har et fastforrentet lån på 2,5 procent, og det ville koste 5.000 USD at bryde lånekontrakten for at få en ny rente på 1,77 procent, så kunne den boligejer spare mere end 680 $ om måneden – eller lidt over 40.000 $ på fem år.

Låntagere med variabelt forrentede realkreditlån vil betale mindre til bøder – svarende til tre måneders renter – og enten spare penge eller få en smule garanti ved at låse fast de næste fem år med en ultralav rente.

Nøgle strategier til gratis frokost er ikke isoleret for pantejere. Låntagere bør også overveje:

Reklame

Artiklens indhold

  • Refinansiering af lån
  • Konsolidering af gæld
  • Overførsel af højforrentet gæld, såsom kreditkortsaldi, til lavere forrentede lån

Selvom det er billigt at låne, bør boligejere undgå refinansiering, hvis den tilføjede gæld ikke gør noget for at forbedre deres samlede balance. For eksempel ville refinansiering for at færdiggøre en kældersuite, som vil tilføje en ny indtægtsstrøm, være en smart måde at bruge lavforrentet gæld. Refinansiering for at opdatere dit køkken i et hjem, du ikke har tænkt dig at sælge i de næste fem år, er måske ikke så klogt.

Hvad skal boligkøbere gøre?

“Tråd forsigtigt,” advarer den Toronto-baserede certificerede finansplanlægger Jackie Porter. Mens regeringen og politiske beslutningstagere alle er ivrige efter at holde økonomien i vækst, kan priserne ikke forblive så lave for evigt.

Reklame

Artiklens indhold

Købere bliver nødt til at indse, at stigende renter vil reducere, hvor meget de kan låne og udhule den samlede købekraft, forklarer Porter. Stigende priser vil også øge deres samlede leveomkostninger.

Lad os antage, at du køber et hjem i år og forhandler et realkreditlån på 500.000 USD med en 5-årig fast rente på 2,0 pct. I løbet af låneperioden betaler du lidt over $46.000 i rente. Vent til 2022, hvor medianfaste renter forventes at stige til 3 procent, og du ender med at betale lidt over 72.000 USD i renter i samme tidsrum – en stigning på 56,5 procent i dine finansieringsomkostninger.

Det er ikke alle dårlige nyheder for købere, forklarer Diana Petramala, seniorøkonom ved Ryerson Universitys Center for Urban Research and Land Development. Mens boligpriserne er utroligt høje, er strammere amortiseringsregler, realkreditstresstesten og lave renter med til at skærme både købere og den samlede økonomi mod virkningen af ​​rentestigninger.

Reklame

Artiklens indhold

“Lav renter på realkreditlån betyde, at mere af dit månedlige realkreditlån går til at betale ned på din hovedgæld. Jo mindre du skylder, jo mindre modtagelig er du over for en rentetilpasning,” siger Petramala.

Overvej, hvordan andelen af ​​den første realkreditbetaling har ændret sig siden 1980’erne. For fire årtier siden gik kun 3,8 procent af et realkreditlån til at betale ned på hovedgælden, ifølge analysen lavet af Edge Analytics. Dette steg til 7,2 procent i 1990’erne og 11 procent ved århundredeskiftet, og i disse dage går 16,2 procent af den oprindelige realkreditbetaling til at betale ned på den samlede lånegæld.

“De nuværende lave renter hjælper husholdningerne med at betale mere af deres gæld ned,” forklarer Petramala, og det gør dem mindre sårbare, når renterne endelig stiger.

Reklame

Artiklens indhold

Alligevel skal de, der er ivrige efter at komme ind på boligmarkedet i denne nemme pengefase, gøre deres due diligence:

  • Udvid ikke for meget, og køb i toppen af ​​din prisklasse. Hvis du over-extender bare for at komme ind, så på tidspunktet for fornyelse, kan du stå over for boligudgifter, der fordobles eller tredobles, hvis realkreditrenterne fortsætter med at stige.
  • Køb nu for en prækvalificeret realkreditrente og få den længst mulige rentelåsgaranti, som långiveren er villig til at tilbyde – og få det skriftligt.
  • Overvej et fastforrentet realkreditlån, som vil beskytte dine boligudgifter mod inflationspres i løbet af løbetiden.
  • Overvej at bruge forudbetalinger til at tilbagebetale hovedgælden hurtigere. Gør dette, mens renterne er billige, og du kan spare dig selv for titusindvis på rentebetalinger i løbet af realkreditlånets løbetid.

“En god tommelfingerregel er at afgøre, om du har råd til at foretage betalingerne baseret på den udsendte femårige faste rente,” siger Porter.

Butler tilføjer, at denne beregning allerede er indregnet i boligkøbsbeslutningen, da långivere skal kvalificere alle låntagere ved hjælp af realkreditstresstesten.

“Til sidst vil der være et opgør,” siger Butler. “Det er bare svært at vælge dagen.”

Romana konge er en prisvindende klummeskribent for personlig økonomi og direktør for indhold på Zolo.

Reklame

Kommentarer

Postmedia er forpligtet til at opretholde et livligt, men civilt forum for diskussion og opfordrer alle læsere til at dele deres synspunkter om vores artikler. Kommentarer kan tage op til en time for moderering, før de vises på webstedet. Vi beder dig om at holde dine kommentarer relevante og respektfulde. Vi har aktiveret e-mail-meddelelser – du vil nu modtage en e-mail, hvis du modtager et svar på din kommentar, der er en opdatering til en kommentartråd, du følger, eller hvis en bruger, du følger, kommenterer. Besøg vores Fællesskabsretningslinjer for mere information og detaljer om, hvordan du justerer din e-mail indstillinger.

lignende indlæg

Leave a Reply